DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, beraberindeki teknik heyet ile birlikte barajın yapıldığı sahada basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.

Kahvaltının ardından konuşan Çelenk, bazı basın organlarında ödenek sıkıntısı nedeniyle projenin durduğu yönünde çıkan haberlere açıklık getirdi.

ÖDENEK SIKINTISI YOK

Hocaköy Barajında ödenek sıkıntısının bulunmadığını ve projenin devam ettiğini aktaran Çelenk, "Son günlerde basınımızda Hocaköy Barajı inşaatında, ödenek sıkıntısı nedeniyle yüklenici firmanın işi durdurduğu, şantiyeyi kaldırma çalışmaları başlattığı, baraj inşaatında çalışan 80'e yakın işçinin işine son verildiği. Sıkıntının çözümünün 6 ay gibi uzun bir süre alacağı ve inşaat çalışmalarının durdurulması halinde 2020'de hizmete açılması planlanan barajın 2021 yılına erteleneceği şeklinde haberlerle karşılaşılmıştır."

ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

"Hocaköy Barajında ödenek sıkıntımız bulunmamaktadır. Baraj inşaatında yamaç sıyırma kazılarının büyük kısmı tamamlanmış olup tünel enjeksiyon çalışmaları devam etmektedir. Tünel enjeksiyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Aliağa deresi derivasyon tüneline çevrilerek kazı çalışmalarına tekrar başlanacaktır."

37 KİŞİ ÇALIŞIYOR

"Yüklenici firmanın Hocaköy Barajı dışında, Gemlik ilçemizde Büyükkumla Barajı ve Karacabey ilçemizde de Yeşildere Barajı inşaatları bulunmakta ve bu barajlarda kazı çalışmaları devam ettiğinden, Hocaköy Barajında atıl durumda olan bazı ekskavatör ve kamyonlar bu şantiyelere kaydırmıştır. Baraj inşaatında 57 personel çalışmakta iken şu andaki personel sayımız 37 kişidir. Yüklenici firmanın Gemlik ve Karacabey şantiyelerine gitmek istemeyen 6 kişi kendi isteğiyle işten ayrılmıştır."

TEREDDÜT YAŞAMAYIN

"Enjeksiyon çalışmalarının tamamlanmasını müteakip Hocaköy Barajımızda kazı ve dolgu imalatları geceli-gündüzlü çalışmayla hızlı bir şekilde devam ederek söz verdiğimiz gibi 2020 yılında barajımızı tamamlayıp İnegöllü halkımızın hizmetine sunacağız. İnegöllü vatandaşlarımız su sıkıntısı ile ilgili bir tereddüt yaşamasınlar. Suyu israf etmeden rahatça kullansınlar."

İÇME SUYU GELECEK

"İhtiyaçlarını gidersinler. Onların suyunu sağlamak bizim vazifemizdir. Nasıl İstanbul'u, Yalova'yı, İzmir'i susuz bırakmadıysak İnegöl'ümüzü de susuz bırakmayacağız. Zaten yaptığımız ve de yapacağımız yatırımlar ile Bursa'mızı bolca suya kavuşturduk" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi