Kıymetli Vatandaşlarım,  bu akşam burada  Cumhur ittifakı olarak cumhuriyetin 100. Yılına yakışan büyük Reform paketini açıklayacağız. Yaparsa yine Akparti yapar, durmak yok yola devam sloganıyla

Radikal reform paketimizi madde madde açıklamaya başlıyorum. Vatana millete hayırlı olsun:

1- İstihdamın önünü açmak ve nitelikli eleman yetiştirmek için 12 yıl olan zorunlu eğitimi 8 yıla indiriyoruz. Bunun yanında mesleki okullara ve sanatkârlığa teşviki artırıyoruz.

2 - Sayıları 50 bin üzerinde olan ve artık güncelliğini yitiren Muhtarlık kurumunu

önce şehir merkezlerinde, bir yıl sonra da Köylerde  kaldırıyoruz.

3- Kaymakamlık ve Valilik kurumunu pilot bölge olarak Karadeniz, Marmara, iç Anadolu ve Ege bölgelerindeki 40 ilde kaldırıyoruz.

4- Okullardaki hademe ve temizlik alanında çalışanları

başka kurumlara alarak, temizliği öğrencilerin yapmasını zorunlu hale getiriyoruz. Zira kendi temizliğini yapanlar asla bir daha kirletmezler.

5- Ticaret odaları başta olmak üzere saltanat haline gelen bütün Esnaf odalarını kaldırıyoruz. Aidatları da %50  düşürüyoruz ve belediyelere vermelerini yasallaştırıyoruz.

6- İlçelerde 5, illerde 10 adet kalmak üzere tüm makam arabalarını(kaldırıyoruz) satıyoruz.

7- Din görevlilerine belirli günlerde öğlene kadar kendisine Uygun ve yakın olan bir kamu kurumunda (Milli eğitim, belediyeler...) çalışma zorunluluğu getiriyoruz.

8- Devletin ve belediyelerin sırtında ekonomik yük olan futbol takımları başta olmak üzere tüm spor kulüplerini (Avrupa'da olduğu gibi) özelleştiriyoruz.

9- Hangi partiden olursa olsun Başkan, müdür veya Vekil olup görevi bittikten sonraki  mal varlıklarını bağımsız denetçiler tarafından inceletip makul  seviyelerde olmayan artışları Yüksek mahkemede araştırma ve incelemeye tabi tutuyoruz. Hiçbir kurum servet edinme mesleği olamaz.

10- Ev hanımlarını çocuk sayısına göre maaşa bağlıyoruz.

11- Siyasi partilere seçim yardımı adı altında yapılan ödemeleri önümüzdeki seçimlerden itibaren kaldırıyoruz.

12- Tüm Müslim -Gayrimüslim Cemaatlerin ekonomik gelir giderlerini ve sosyal hizmet adı altındaki faaliyetlerinin şeffaf olmasını yasal hale getiriyoruz. Ayrıca (menfaatleri gereği) siyasi partiler için leyhte veya aleyhte konuşmalarını yasaklıyoruz. Herkesin kendi işine odaklanmasının ülke menfaatine olacağına inanıyoruz.

13- imalat sanayinde çalışan fabrikalar başta olmak üzere hiçbir Ticari kurum kafasına göre zam yapamayacak, mutlaka gerekçesini önceden bilgi vermesi gerekecektir.

14- Ekonomik ve ticaretin dengesini bozan ve kartelleşen ulusal zincir Mağazaları, kentin nüfusuna  göre şube açma düzenlemesi olacaktır. Asla hiçbir kurum kafasına göre işyeri açamayacaktır. İhtiyaca göre işyeri açılacaktır.

15- Merkeze Alınan Vali, Kaymakam ,Genel müdür, komiser Müsteşar vb yüksek maaş alıp yatan bürokratları...

Sayın Cumhurbaşkanımız, 20 maddeden oluşan heyecan verici Reform paketini açıklarken sokakta dalaşan yarım düzine köpeğin  havlamasıyla uyandım.  Keşke diğer maddeleri de duyabilseydim.

HAYDAR CERRAH