GENİŞLETİLMİŞ İL DANIŞMA MECLİSİNDE BULUŞTULAR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti 49'uncu Genişletilmiş İl Danışma Meclisi'nde Büyükşehir'de göreve gelişinin yıldönümünde bir yıl içinde hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde yapılan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa milletvekilleri, eski dönem milletvekilleri, ilçe belediye başkanlarının da tam kadro katıldığı toplantıya, partililer de yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, yaklaşan yerel seçimlere dikkat çekerek, her zaman olduğu gibi bugün itibariyle aşkla, şevkle koşturmaya devam edeceklerini, bugüne kadar yaptıkları gönül siyasetini sürdürerek, seçimlerde başarılı bir sonuç alacaklarına inandıklarını söyledi.

İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu

ZAMAN ÇABUK GEÇİYOR

Toplantıda söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti'nin iktidara geldiği 3 Kasım'ın aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi'nde başkanlık görevini devralmasının da yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Osmanlı'nın şehircilik geleneğini başlattığı yer olan Bursa'yı sivil toplum kuruluşlarından siyasi partilerine kadar bu şehrin tüm dinamikleriyle birlikte yönetmek üzere 1 yıl önce yola çıktığını kaydeden Başkan Aktaş, "Zaman hakikaten de çabuk geçiyor. 3 Kasım 2017'de görevi devralmamızın üzerinden tam 1 yıl geçti. Bu sürede 25. saat çabasıyla, kah sabah erken saatlerde tüm şehir uykudayken incelemeler yaparak, kah gece yarılarına kadar, yapılanları ve yapılması gerekenleri en ince detayına kadar planlayarak yol haritamızı belirledik.

Göreve başladığımız günden itibaren vakit kaybetmeden belediyemizin tüm birimleriyle durum değerlendirmelerimizi yaptık. Fırsat bulduğumuz tüm vakitlerde vatandaşlarımızla buluşarak, onların Bursa'ya dair düşüncelerini aldık. Bursa'yı ortak akılla yönetirsek, Bursa'yı Bursalılarla yönetirsek bu şehir yaşanılır hale gelir dedik. Hani, Yunus Emre'miz diyor ya: "Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim!..." Bizler Bursa'ya gönül verenler olarak, gönüller kazanma niyetimizi her ortamda dillendirdik. Bu sebeple insana değer verip, "önce insan" düsturuyla hizmet etmeyi öncelerken; kimseyi diğerinden üstün görmeyen ve ötekileştirmeyen bir anlayışla, elimizdeki kaynakları sonuna kadar kullanarak daha verimli bir şekilde Bursa'mızın yarınlarını hep birlikte inşa faaliyetine giriştik" diye konuştu.

1 yıllık hizmetlerini hatırlatan Aktaş, İnegöl katı atık depolama alanında metan gazından elektrik üretecek tesisin inşasına da başlandığını belirtti.