ÇANAKKALE DESTANI

Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği program öncesi tüm sınıflarda TSK tarafından hazırlanan Çanakkale Destanı belgeseli izlendi. Öğrenciler program sırasında duygu dolu anlar yaşadılar.

DÖNMEMEK ÜZERE GİTTİLER

Programı düzenleyen okul Drama Öğretmeni Zuhal Karahan,

"Biz, bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenleri, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yad etmek için, aziz şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz.

Yeni müfredat taslağı hazırlandı Yeni müfredat taslağı hazırlandı

Çanakkale destanı kelimelerle tarif edilemeyecek büyüklükte bir milletin tüm dünyaya karşı var olma mücadelesidir.

O gün orada canlarını feda eden şehitlerimiz bugün biz burada yaşamlarımızı huzur içinde geçirelim, vatan toprağı geçilmesin diye mücadele ettiler. Tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

EŞSİZ BİR ZAFER

Okul Müdürü Erol Baştürk ise; "Çanakkale Zaferi 'bu vatan bizimdir' diyen Mehmetçiğin özverisi ve Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehası ile kazanılmış, tarih boyunca unutulmayacak eşsiz bir zaferdir. Bugün vatan dediğimiz bu toprak diyeti ağır ödenmiş, üzeri şehitlerimizin kanları ile sulanmış kutsal bir emanettir" dedi.

KAHRAMAN MEHMETÇİKLERİMİZE ÖZEL HEDİYE

Programın aynı sıra 3/A sınıfı öğrenci ve velileri çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Her ay özenle ele alınan Değerler Eğitimi projesinde mart ayının değeri olan Vatan Sevgisi ile ilgili 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında öğrenci ve velilerin hazırladıkları yiyecekleri Kars İl Jandarma Komutanlığı emrinde vatani görevini yapan kahraman Mehmetçiklerimize gönderdiler.

KANLARININ SON DAMLASINA KADAR SAVAŞTILAR

Sınıf Öğretmeni Zeynep Bektürk; "102 yıl önce Çanakkale'de destan yazarak aziz vatanımızı kanlarının son damlasına kadar savunan Çanakkale Şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. Kurum olarak öğrencilerimizde vatan bilincinin oluşması için çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerin yalnızca akademik anlamda kendilerini geliştirmeleri toplum adına yararlı birer birey olmaları hususunda yeterli değildir."

"Bu vatan üzerinde yaşayan tüm bireylerde mutlaka vatan bilinci oluşmalıdır ki bir daha Çanakkale gibi sınavlar vermek zorunda kalmayalım.

Bu anlamlı etkinliğin gerçekleşmesinde bize yardımcı olan değerli velilerimize de teşekkür ediyorum. Onların desteği ile bilinçli birer vatan evladı yetiştiriyoruz" dedi.

MEHMETÇİKTEN İNEGÖL'E SELAMLAR

Kars İl Jandarma Komutanlığında görev yapan Uzm.Kıd.Bçvş. Levent Coşkunoğlu ise;

"Bu anlamlı etkinliği gerçekleştiren öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür ederim. Askerlerimiz Kars'tan İnegöl'e sevgi, saygı ve selamlarını iletiyorlar" dedi.