Nakşibendiliğin İsmailağa koluna bağlı resmi X hesabından yapılan açıklamada, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatten ayrıldığı duyuruldu. Açıklamada, Ünlü'nün Hasan Efendi'nin şeyhliğini kabul etmediği ve bu nedenle cemaatle bağlarının kesildiği belirtildi.

İsmailağa Cemaati, Ünlü'nün "tarikatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline geldiğini" ve "yapılan istişarelere rağmen tavrını değiştirmemekte ısrar ettiği" gerekçesiyle artık cemaatle hiçbir bağının kalmadığını ifade etti. Cemaatin resmi hesabından yapılan açıklamada, "Kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadeleri kullanıldı.

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

Bu gelişmenin ardından Ahmet Mahmut Ünlü, kendi YouTube kanalında konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Hastaneye yatırılması sebebiyle açıklamanın geç yapıldığını belirten Ünlü, "Yazıyı dün koyacaklarmış, ben hastaneye gidince koymamışlar. Ölecek miyim diye beklemişler, acımışlar bana. Ölmeyince yayımlamışlar." dedi ve ekledi: "Bunlar tarikatın dibine dinamit koyuyor."

Kaynak: Haber Merkezi