O İlimize Spor Köyü müjdesi O İlimize Spor Köyü müjdesi

Bordo Beyazlıların başarılı file bekçisi Ali Türkan, Kanal 16'da yayınlanan Spor Analiz programına katıldı. Türkan, sezon başında İnegölspor'a transferinin sorulması üzerine: "Geçen sezon Hatayspor ile 16 maça çıktım. Play-off finalinde Fethiyespor karşılaşmasında kaleyi ben korudum. Sezon sonunda sözleşmem bitti ve bazı takımlarla görüşmelerim oldu. İnegölspor'u tercih etmemin sebebi ise yıllardan beri önemli futbolcular yetiştirmiş olması. Benim yaşım henüz 26 ve İnegölspor'dan daha kolay yükselebileceğimi düşündüm. Çünkü burada sürekli göz önündesiniz. Herkes sizi izleyebiliyor. İstanbul'a yakın, Ankaraya yakın, Bursa'ya çok yakın. Bu faktörler İnegölspor'a gelmem de etkili oldu. Tabi birde Teknik Menejerimiz İsmail Güldüren İnegölspor'a gelmemde büyük rol oynadı. Tüm bunları topladığımda İnegölspor'u seçtim ve ne kadar doğru bir karar verdiğimi gün geçtikçe daha iyi anlıyorum" dedi.

DAHA ÇOK PUAN ALMALIYIZ

İnegölspor'un deplasmanda aldığı kötü sonuçların sorulması üzerine genç file bekçisi şu yorumlarda bulundu: "Dış sahada çok da iyi maçlar oynamıyoruz. Tek galibiyetimizi Gaziosmanpaşa karşısında aldık ve o maçın dışında galibiyetimiz yok. Şampiyonluk için deplasmandan daha çok puan almalıyız. Açıkçası psikolojik olarak bir baskı oluşmaya başladı üzerimizde. İlk 15 dakikada gol yeme gibi bir sorunumuzda var deplasmanda. Golü yediğimiz andan itibaren rakipler kapanıyor. Burası çok mücadeleci bir lig. Koşmayan mücadele etmeyen bir takım yok. Herkes sonuna kadar mücadele ediyor. Golü yedikten sonra pozisyon bulmakta zorlanıyoruz. Buda bizde bir psikolojik baskı oluşturdu. Bundan sonra devre arasına 2 maçımız kaldı. İlk hedefimiz Tokatspor'u deplasmanda yenmek olacak. Hava ve zemin şartları bizi çok zorlayacaktır. Tokatspor'a karşı geçen sezon oynadım. Tehli bir takım. Bu maç bizim için bir kırılma ve çıkış maçı olacaktır. Kazandığımız takdirde çıkışa geçeceğimizi düşünüyorum. Tokat'tan 3 puanla dönersek yeniden toparlanır ve şampiyonluk için gereken puanları toplayabiliriz. Şu anda tek düşüncemiz devre arasına 6 puanı alarak girmek olacak. Bunu başarabilecek güçteyiz."

2 LİG TAKIMINI ELEMEK KOLAY DEĞİL

İnegölspor'un Türkiye Kupası'nda oynadığı maçları da değerlendiren Ali Türkan: "Bu sezon kupada çok iyi maçlar oynadık. 3. Turda Kasımpaşa'yı elediğimizde herkes bizden söz etti. Süper Lig'in güçlü ekiplerinden birisine karşı oynamak bizde de ayrı bir motivasyon oluşturdu. Ardından Gaziantepspor'la eşleştik ve 4. Turda onları da elemeyi başardık. Bu maçlarda takım olarak iyi mücadele ettik ve iyi oynadığımızı düşünüyorum. Tabi tüm Türkiye alınan başarılı sonuçların ardından sizden söz ediyor. 2 tane süper lig takımını elemek kolay bir iş değil. Biz bunu başardık. Açıkçası bu maçların atmosferi çok daha farklı oluyor. Bu karşılaşmalar bizim için vitrin maçları. Elimizde olmadan ekstra motivasyon kaynağı oluyor ve her şeyinizle maça konsantre oluyorsunuz. Bizim kupada çok fazla bir iddiamız yoktu. Ancak aldığımız sonuçların ardından 5. Tura yükseldik ve gruplara kalabilmek adına önümüzde tek bir engel kaldı." şeklinde konuştu.

BURSASPOR'UN GELMESİNİ İSTEMEDİM

Ziraat Türkiye Kupası 5. Turunda Bursaspor ile eşleştiklerini anımsatan Türkan: "Aslında kim gelirse gelsin Bursaspor gelmesin şeklinde düşünüyorduk. Çünkü Bursaspor kupa maçlarında iddiasını ortaya koydu ve maçlara as kadrosuyla çıkıyor. En zor rakibi çektik diyebilirim. Maçın İnegöl'de olmaması da bizim için ayrı bir dezavantaj. Ama Bursa'da bizim için deplasman niteliğinde olmayacak. Taraftarlarımızın bizi o maçta yalnız bırakmayacağını düşünüyorum. Tabi dostluk çerçevesi içerisinde bir maç olmasını temenni ediyoruz. O maçta gruplara kalmak için mücadele edip, varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Gruplara kalmak istiyoruz. Bursaspor'un gücünün farkındayız ama kupa maçlarında birçok favori elendi. Bizde 2 tane süper lig takımını eledik. 3.sü neden olmasın" diyerek sözlerini bitirdi.

.