İshakpaşa Cami"nde Cuma namazı çıkışında kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası bir basın açıklaması yapan Kömen Dergisi İnegöl Temsilciliği adına Başkan Fırat Akten, Son 60 yılda 35 milyon Uygur Türk"ünün Müslüman Türk oldukları gerekçesi ile katledildiğini iddia etti.

RUSYA VE ÇİN UYGUR TÜRKLERİNE KATLİAMLAR YAPMAKTADIRLAR

Akten açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Türk ırkının tarihte kurduğu ilk devlet olan Hun Devletinin (M:Ö 220) kurulduğu ve o günden bu güne binlerce yıldır Türk"ün Ata Vatanı Olan doğu Türkistan"da maalesef ki büyük katliamlar yaşanmaktadır. Komünist Çin devletinin Türk Düşmanlığı ve Türklerden intikam almak adına yaptığı katliamlar her geçen gün büyümektedir. Maalesef ki bu katliamlar Filistin"in nüfusunun kat be kat fazlasına ulaşmıştır. Tarihten bu güne dek bir taraftan Rusya bir taraftan Çin, Doğu Türkistan"da yaşayan Uygur Türklerine katliamlar yapmaktadırlar. Son 60 yılda 35 milyon Uygur Türk"ü Müslüman Türk oldukları gerekçesi ile katledilmiştir.

HİÇBİR KESİMDEN EN KÜÇÜK BİR TEPKİ GELMEMEKTEDİR.

Oruç tutmanın, Namaz kılmanın, Kurban kesmenin yasak olduğu Çin İşgali altındaki Doğu Türkistan"da Soydaşlarımıza türlü türlü eziyetler yapılmakta, kadınlara tecavüz edilip çoluk çocuk demeden milyonlarca soydaşımız halen daha öldürülmektedir. Doğu Türkistan hükümeti Kızıl Çin tarafından sürgüne gönderilmiştir, Milletvekilleri bakanlar ve tüm kabine üyelerinin Türkistan"a girişi yasaklanmıştır. Dinsiz, inançsız ve Komünist Çin Hükümeti Uygur Türklerine elinden gelen her türlü vahşeti gerçekleştirmektedir. Ne yazık ki tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye"den de Türk milliyetçileri dışında hiçbir kesimden en küçük bir tepki gelmemektedir.

1 MİLYON UYGUR TÜRKÜ KATLEDİLMİŞTİR

Cumhurbaşkanı felç geçirdi Cumhurbaşkanı felç geçirdi

Başbakana ulaşıp sorma imkânımız olmadığı için AKP ilçe yönetimine cevap vermeleri kaydıyla soruyoruz; Kongrenize davet edip "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganı attığınız K.Irak Bölgesel Kürt yönetimi sözde başkanı), bize göre Mehmetçiğin ve Türkmenlerin Katili, Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu"na göre ise "Mesut Abi"niz olan çapulcu lideri Mesut Barzani, binlerce Türkmen soydaşımızı şehit ederken neden halen daha diplomatik girişimler de bulunmuyor, nota vermiyor "one minute" diyemiyorsunuz" Doğu Türkistan"da sizin iktidara geldiğiniz 2002den bu yana yaklaşık 1 milyon Uygur Türkü katledilmiştir. Hükümet ve Devlet olarak Çine neden tepkisiz kalıyorsunuz" Yoksa bir korkunuz mu vardır" Sadece Doğu Türkistan ve Kerkük değil, bütün Müslüman ülkeler ve Türki devletlerdeki katliamlara tüm milletimiz tepki göstermelidir. İslam ve din kardeşliği bunu emreder. Filistin"de katledilen Müslümanlara da tabiî ki üzülüyoruz, ancak ilk önce kendi milletimizin derdini çözmeliyiz. Türk Birliği idealimizi gerçekleştireceğimiz oydaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Zira Türk Birliği kurulduğu takdir de Hem Türk kökenli soydaşlarımızın hem de dünyada ezilen katliamlara tabi tutulan din kardeşlerimizin dertleri son bulacaktır. Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya bu katliamlara seyirci kalırken, Ulusal ve bazı yerel medya sahipleri Gerek Doğu Türkistan gerek ise Kerkük"te yaşanan insanlık dramını haber bile yapmaya korkarken Müslümanlıktan bahsetmek maalesef ki komedi oluyor. Müslümanlık sadece Filistin"e Somali"ye ağlamak değil, Doğu Türkistan, Kerkük, Musul, Azerbaycan"daki katliama da ağlamak onlar için mücadele etmektir.

DOĞU TÜRKİSTAN VE KERKÜK SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Doğu Türkistan ve Kerkük"te Yaşanan Katliamları görmezden gelenleri Cenab-ı Allah"ın Mutlak adaletine havale ediyoruz. İnegöllü Türkçüler olarak; Doğu Türkistan ve Kerkük"te Şehit edilen kandaşlarımıza Allah"tan rahmet diliyor, kanlarının bugün yerde kalsa bile, bizden sonra gelecek olan Türk nesilleri tarafından hesabının mutlak suretle sorulacağı inancı taşıyor, akan Müslüman Türk kanının durması için yüce Allah"a dua ediyoruz. Doğu Türkistan Türklüğü ve Kerkük Türkmenleri sahipsiz değildir. Yıkılasın Kızıl Çin enkazını göreyim, sana devlet diyenin yüzüne tüküreyim.