Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nin arka kısmında hayata geçirilen kreş, hizmete girmek için gün sayıyor.

Kreş binasında süren düzenleme çalışmasını, Belediye Başkanı Alinur Aktaş yerinde inceledi.

KAYITLAR BAŞLAYACAK

Kreşin sosyal belediyecilik açısından önemli bir işlevi yerine getireceğine inandıklarını aktaran Başkan Aktaş, ay sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağı, kayıtların ise kısa bir süre başlayacağını duyurdu.

İKİLİ EĞİTİM VERECEK

Kreşin sabah ve öğlen olmak üzere ikili eğitim vereceğini ifade eden Aktaş, "80 öğrencilik bir hazırlık yaptık. Şuanda ilk iki katı kullanıyoruz. Kreşimizde çocuklarımız için oyun alanları, spor aktivite alanları, etkinlik odası, akıl oyunları bölümü, eğitici görsellerle alakalı bir sinema odamız var."

"Kreşimizde 4 öğretmen, stajyer eğiticiler ve 2 temizlik görevlimiz bulunacak. Ve yine kreşimizde çocuklarımızın ara öğün ihtiyacını karşılamak adına mutfağımız da mevcut. Kayıtlarda önceliğimiz şehit ve gazi çocukları, yetim çocuklar ve Umuteli'nden onay alınmış maddi durumu iyi olmayan aileler."

SEMBOLİK ÜCRET ALINACAK

"Tüm bu iş ve işlemlerle alakalı sadece 30 TL'lik sembolik bir bedel alacağız. Kreşimiz Milli Eğitim onaylı ve her geçen gün de geliştirerek yoluna devam edecek. Biz yakın bir zaman içerisinde duyurusunu yaparak kayıtlara başlayacağız. İnşallah hem bir eğitim hizmetini yerine getirirken bir yandan da öncelikle şehit ve gazi yakınları ile yetim çocuklarımız ve maddi durumu iyi olmayan ailelere hizmet vererek güzel bir işlevi yerine getireceğiz."

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti! Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti!

"Okul öncesi eğitim çok önemli. Devletimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız da bu konuyu çok önemsiyor. Zaten bizim projelerimiz arasında da İnegöl Belediyesi kreşi mevcuttu. İnşallah böyle güzel bir mekanda da bu ihtiyacı gidermiş olacağız. İnegöl'ümüze hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.