TAYİNLERİ ÇIKTI
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2017 yılı adli ve idari yargı ihtiyaç kararnamesiyle, adli yargıda bin 35, idari yargıda 10 hakim ve savcının yeni görev yeri belirlendi.
Buna göre, İnegöl'e 3 savcı, 1 hakim ile Ağır Ceza Mahkemesi üyesi atanırken, 2 savcı ile 2 hakim ise başka illere tayin oldu.
ZOR SÜREÇ
Tayin olan hakim ve savcılara İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı, Hotel Angelacoma'da veda yemeği organize etti.
Protokol üyelerinin de katıldığı yemekte konuşan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, 15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrasında ülkemiz ve yargının zor bir süreç geçirdiğini aktardı.
FEDAKARCA ÇALIŞTILAR
Yargının altından kalkması zor bir yükün altına girdiğini ifade eden Çelenk,
"Türkiye'nin tüm adliyelerinden olduğu gibi bizim adliyemizdeki hakim savcılarımız da gecelerini gündüzlerine katarak, bu sorumluluğun altından kalkmak için fedakarca çalıştılar. Adalet yerini bulsun ve yargı işlevini yerine getirebilsin diye var güçleriyle çalıştılar. Emekleri, hizmetleri ve yargıya katkıları için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
MAĞDURİYETLERE SEBEBİYET VERİLMEDİ
15 Temmuz sonra başlatılan FETÖ soruşturmalarına ilişkin konuşan Çelenk,
"Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Canberk savcım, Murat savcımla beraber bizim terör savcımız. Gerçekten zor bir dönemde, kendisine zor bir görev tevdi ettik. Bu görevi layıkıyla en güzel bir şekilde yaptı.
Bugün FETÖ soruşturmalarından kaynaklı sızlanmanın, serzenişin, mağduriyetin ve mazlum kesimin bulunmadığını kabul ediyorsak ki ben öyle düşünüyorum, bunun müsebbiplerinden bir tanesi Canberk savcımdır."
"Bizimle sürekli irtibat halinde olarak bu süreçte mazlum ve mağdur ordusu yaratmayarak hukuku adeta iğneyle kuyu kazar gibi inşa ettiği için teşekkür ediyorum.
Eğer birçok adliyelerdeki gibi mağduriyetlere sebebiyet versek idi, Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız büyük ihtimalle en az 10 yaş yaşlanmış olarak karşımızda otururdu. Abartmıyorum çünkü burası sadece 3 bin mobilyadan kaynaklı şirketlerin olduğu bir ilçe."


EN AĞIR BEDELİ ÖDEYEN KURUM
"Giden tüm meslektaşlarıma buradaki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yolları bahtları açık olsun.
Yargı, 4 bin 500 civarında hakim savcısını kaybetmiş bir kurum. En ağır bedeli ödeyen kurumlardan bir tanesi" diye konuştu.
TERFİ EDEREK BÜYÜK İLLERE GİTTİLER
İnegöl Ağır Ceza ve Adalet Komisyonu Başkanı Ali Bekir Evim ise:
"Hakim ve savcılarımızla çok harika bir çalışma dönemi geçirdik. Kendilerinden çok erken bir şekilde ayrılıyoruz. Malum son değişiklikler nedeniyle ciddi bir kıdem değişikliği oldu. Şuana kadar çalıştığım en güzel görev yerlerinden birinde çalıştım."
"O güzellik hakim ve savcılarımızın meslek aşkıyla orantılıydı. Kendilerinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyoruz ama neticede kendileri terfi ederek büyük illere gittiler. Hakim ve savcılarımıza yeni görev yerlerinde mutluluklar diliyorum" dedi.
Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İnegöl Baro Temsilcisi Avukat Varol Sarılar kısa konuşma yaparak, duygu ve düşüncelerini paylaştılar.
Daha sonra İnegöl'den ayrılan savcı ve hakimler söz alarak, veda konuşması yaptılar.
PLAKET VE HEDİYELİ UĞURLAMA
Yemek, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Cumhuriyet Savcısı Canberk Onarok'a, Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Cumhuriyet Savcısı Yasin Alpdündar'a Büyükçekmece Hakimliği'ne atanan hakim Eda Onarok ile Bolu Hakimliği'ne atanan hakim Aylin Ersan Çakır'a, Başsavcılık, belediye ve baro temsilciliği tarafından teşekkür plaketleri ile çeşitli hediyeler verildi.
İNEGÖL'E GELENLER
Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı Muhammet Sami Saçkan, İnegöl Cumhuriyet Savcılığı'na,
Ulukışla Cumhuriyet Savcısı Osman Karataş, İnegöl Cumhuriyet Savcılığı'na,
Elbistan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Veysi Budulgan, İnegöl Cumhuriyet Savcılığı'na,
Iğdır Hakimi Murat Işık İnegöl Hakimliği'ne,
Karaman Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Süleyman Toprak, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Üyeliği'ne atandı.