600 FETÖ SORUŞTURMASI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İnegöl'de FETÖ'den kaç kişi hakkında soruşturma açıldı, kaç kişi gözaltına alındı, kaçı tutuklandı, kaçı serbest bırakıldı, sayısı belli oldu.

İnegöl Adliyesinden elde ettiğimiz bilgilere göre, İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Terörizmin finansmanın önlenmesi hakkında kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından yürüttüğü soruşturma kapsamında, 600 soruşturma dosyası açıldı.

90 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Bu kapsamda, 90 şüphelinin tutuklandığı, 75 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi. Şüphelilerden ayrıca 4 tanesi ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Bunun yanında cezaevinden tahliye olan 7 şüpheli hakkında da adli kontrol şartı uygulandı.

FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik adli ve idari soruşturmaların devam ettiği ilçemizde tutuklanan şüphelilerden bazılarının, örgütün şifreli haberleşme programı olan Bylock kullandıkları, kapatılan derneklere üye oldukları ve örgüt liderinin talimatları doğrultusunda Bank Asya'yı kurtarmak için bankaya para yatırdıkları tespit edildi.

100 FEZLEKE HAZIRLANDI

Bu arada tutuklanan sanıkların yargılanması Bursa Adliyesinde yapılıyor. Bu kapsamda soruşturmayı yürüten İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı, bu zamana kadar soruşturmalar kapsamında şüpheliler hakkında 100 fezleke hazırladığı, hazırlanan fezlekeler ile soruşturmanın delillerinden oluşan klasörleri, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği öğrenildi.

Öte yandan Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamelerle ise kamu ve kurumlarda 300'den fazla kamu görevlisi ihraç edildi.