Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi bugün

EVET YEMEĞİ
16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandum öncesi çalışmalara İshakpaşa Camii'nde dualarla başlayan AK Parti İlçe Yönetimi, teşkilata yemek verdi. Yemeğe eski ve yeni yöneticiler, meclis üyeleri, parti teşkilat mensupları katıldı.


SİZE NE SEÇİMLERDEN?
Yemeğin ardından konuşan 20. dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, 16 Nisan'da neden evet demeleri gerektiğini paylaştı. Yılmaz;
"Bu vatan sadece bizim değildir. Bu vatan hepimizin. Hangi mezhepten, tarikattan, ırktan olursak olalım bu ülkede yaşayan tüm insanoğlunun, tüm vatandaşlarımızın vatanıdır Türkiye... Onun için Allah bizi dinsiz ve vatansız bırakmasın. Hele bu vatan Türkiye olunca düşmanları çok olur.
Biz Almanya'nın seçimine karışmadık, Amerika'daki seçime müdahale etmedik ama Avrupalılar her seçimde Türkiye'nin seçimlerine karışıyorlar. Türkiye'yi eyaletleri sanıyorlardı ama Türkiye'nin eyaleti olacaksınız.
Siz kimsiniz. Türkiye'de evet mi hayır mı verilecek Vatikan'ın görevi mi? İsrail'in vazifesi mi? Türkiye'ye bu millet karışır. Başkası karışamaz. Kararı Avrupalı vermeyecek. 16 Nisan'da söz milletimindir" dedi.
EVET'TEN BAŞKA ÇARE YOK
"Türkiye, bin yıldır barış köprüsüydü" diyen Yılmaz;
"Bir yıldır ne Afrika'da ne de başka yerlerde zulüm açlık vardı. Anadolu barış köprüsünün kilit taşıdır. Bursa'nın kapısını açan İnegöl, barış köprüsünün kilit taşıdır. Türkiye pahalı bir ülke o yüzden bu ülke yatarak korunamaz. Buraya ne için geldik? Avrupa'ya ne için gittik sorularının cevabını bulursak 16 Nisan'daki nöbetimizin önemini anlayacağız.
Geçen Viyana'daydım. Viyana konferansını sabote etmeye çalıştılar, başaramadılar. Gurbetçiye dedim; 'Siz hangi savaşın esirlerisiniz? Hangi savaşta mağlup olduk da sizi Avrupa'ya getirdiler? Mantıken sizi Avrupa'ya gönderecek bir sebep söyleyin. Avrupalıların Türkiye'de köle olması lazımdı.
Yüz yıldır savaşmayan tek ülke Türkiye'dir. Savaşmayan ülke süper güç olur. Bunu kim önledi? 2. cihan harplerinde savaşan Avrupa bize köle olacağına Osmanlı torunları neden Avrupa'ya gitti? Bunları kendimize sormalıyız. Türkiye'nin ayağa kalkması için evet demekten başka çaremiz yok" ifadelerini kullandı.
ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
"Anadolu'yu bize kim emanet etti" sorusunu da soran Yılmaz;
"Anadolu'yu bizlere emanet eden Peygamberimizdir. O'nun hadis-i şerifi olmasaydı hiçbirimiz Anadolu'ya gelmeyecektik. İstanbul'u fetheden komutan ne güzel, asker ne güzel dediği için geldiler.
Kudüs'ü fethedeni, İspanya'yı fethedeni methetmedi. Neden İstanbul'u methetti? Bizi Anadolu'ya göndermesinin sebepleri var. 16 Nisan'ı anlamak için bu sebepleri iyi anlamak lazım. Allah bizleri böyle bir yere mirasçı kıldı. Böyle bir vatan seçimle başkalarına verilir mi? Türkiye olmasa ne mezhep, ne ırk, ne mal, ne servet kalır... Suriyelilerin halini görmediniz mi?
Irak'ta Saddam mumla aranıyor. Allah bizi bu hale getirmek isteyenlere fırsat vermesin. Anadolu'yu alamıyorlar. Allah'a yeminle söylüyorum, dünyanın tüm odakları birleşse Yahudi'si Haçlısı içimizdeki aldatılmış uşaklar birleşse, tüm dünya karşımıza geçse Anadolu'yu kimse yenemez, alamaz.
Bu kadar rahat yemin edilir mi? Anadolu neden yenilmiyor? Burada bir sır var, o biz de değil. Anadolu'nun bize yüklediği görev var, nöbet var. Onun için 16 Nisan'a kadar çok çalışacağız" diye konuştu.
100 SENEDİR ANADOLU ANASIZDI
Yılmaz şöyle devam etti:
"Ne darbeler geçirdik. Sonunda Selçuklu barış köprüsünü yıktılar. Kim yıktı? İçeriden yıkıldık. Aleaddin Keykubat'ı öldürdü, koskoca Selçuklu'yu yıktı. Allah düşmana yem etti mi? Etmedi. Allah Anadolu'yu sahipsiz bırakmaz. Bu sefer kilit taşı ustalığı görevini Ertuğrulgazi aldı. 1453'te Fatih ile dünyanın merkezine oturduk. Avrupalılar 13'ü uğursuz sayarlar.
Dünyada en çok düşman oldukları sevgili Peygamberimizin doğumunu uğursuz sayarlar. O'nun doğduğu yılın rakamları toplamı 13'tür. O hadis-i şerif olmasaydı burada oturuyorlardı. Anadolu'dan tamamen kovuldukları tarih olan 1453'ün toplamı da 13'tür. Martin Luther King, Muhammed'in cesedi Roma müzesinde teşhir edilmedikçe Haçlı seferleri bitmeyecek diyor.
Anamızı ağlattılar, 1909'da son anamızın eline kelepçe vurdular, Selanik'e mahkum ettiler. 100 senedir Anadolu karanlıkta kaldı. Kemal Kılıçdaroğlu bazen diyor ya; Tayyip Erdoğan, Suriye'ye, Filistin'e bakıp neden ağlıyor? Tabi ki ağlayacak sen ana değilsin ki O ana.
Analar ağlayacak. Babanın merhameti var ama ananın daha çok. Yöneticiler halka şefkatli davransın diye Allah idareciye 'sen de anasın' diyor. Bu ana 1908'de öldürüldü. 100 yıldır hala anasızız"
OSMANLI 35 OYLA YIKILDI
"Dünya ana diye 5 canavara teslim edildi. Yeniden o canavarların karşısında Türkiye'yi ayağa kaldırma günü. Dünyayı 5 canavar parsellemiş. Neden bu hale geldik? Anayı öldürdüler. Amerika'ya da dediler ki sana kaymağın iyisini bıraktık. İsrail'in nöbetçisisin. Dünyayı parsellediler. Buna dur diyecek yok. Yine Türkiye ayağa kalktı.
Türkiye'yi kurdular, Osmanlı'yı yıktılar. Osmanlı 35 oyla yıkıldı. Hiçbir savaşla yıkılmadı. Sonuç? Genç Türkiye doğdu. Allah emperyalizmi sevindirmiyor. Selçukluyu yıktılar alacağız dediler yedirtmedi. Osmanlı'yı yıktılar yutacağız dediler oğlu Türkiye ayağa kalktı, yutamadılar. Tüm değerlerimizi devrimler adı altında yıkmalarına rağmen bu millet sahip çıktı. Kazım Karabekir Paşa, biz batıya yönelmek için bu istiklal harbini vermedik, milli olacağız, medeni olacağız dedi. Kurduğu parti 1928'de kapatılıp idamlar yapıldı.
Orgeneral Ali Fuat Cebesoy da idam edildi. Türkiye neler gördü. 28 Şubat mağduruyum diyorlar, ne mağduru. Şeref duyuyorum. Bu vatan için ceza yemek ne büyük şereftir. Sonuçta Kazım'ın partisini de kapattılar ama Allah bu ülkeyi sahipsiz bırakmaz. Neden 16 Nisan? Neden dünya ayağa kalktı? Bunu iyi düşünün"


DUA İLE BAŞLADIK
Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yaptığı konuşmada;
"Önceki gün İshakpaşa Hz. huzurunda dua ile çalışmaya başladık ve fabrika, dernek, köy ve mahalle ziyaretleri ile derdimizi, heyecanımızı neden evet dediğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Çok kritik bir sürece denk gelindi. Yaklaşık 90 küsur yıllık Cumhuriyet tarihindeki önemli dönüm noktalarından bir tanesine gelindi.
İşi daha ehemmiyetle yapmak için takım tutmak gibi bu davayı gütmediğimizi bildirerek işin sürecini bilmek ve hikayesini anlatmamız gerekiyor. Bu partinin gerek önceki gerekse şimdiki dönemlerde görev alanlarının çok büyük sorumlulukları var. El birliği ile hem İnegöl hem de Türkiye'de Cenab-ı Hakk bizlere zafer nasip eylesin" dedi.
17 NİSAN DAHA AYDINLIK
AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel de yaptığı konuşmada;
"Terörle mücadele sırasında ülkemizin birliği, dirliği, istiklali için 15 Temmuz alçak darbe girişiminde vatan, bayrak, ülke için hayatını seve seve veren şehitlerimize, kahraman silahlı kuvvetler mensuplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.
Çok önemli bir referandumun arifesindeyiz. 38 gün sonra kadirşinas Türk milleti geleceğini ilgilendiren çok önemli bir konuda sandık başına gidecek ve inşallah 17 Nisan sabahında Türkiye çok daha aydınlık bir güne uyanacak. Bu akşam bu salonda daha güçlü bir Türkiye'nin ilk adımını atıyoruz. Yenilik ruhunu 16 yıl önceki gibi taptaze muhafaza ediyoruz.
Değişim heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmedik. Referandumun meşakkatli olduğunu biliyoruz ama zor diye yenilikten kaçanların tarih sahnesinden kaybolduğunu unutmayalım. Korkaklar asla zafer anıtı dikemezler, değişime hayır diyenler tarih yazamazlar. Millete hizmetkar olanlara korkaklık yakışmaz, bizim siyasetimiz cesur siyasettir, yenilik ve reform siyasetidir. 16 Nisan'a kadar meydan meydan, kapı kapı dolaşarak canla başla çalışacağız. Değişim için evet"


SEFER BİZDEN ZAFER ALLAH'TANDIR
"Bu anayasa değişikliği neden yapılıyor bunun çok iyi anlaşılması lazım. Aksi halde ortalıkta aslı astarı olmayan bir sürü yalan yanış dedikodu dolanıyor. Maalesef vatandaşlarımız anayasa değişikliği konusunda bir bilgi kirliliği ile karşı karşıya. Gerçeği halkımıza anlatmamız gerekiyor. Bu değişiklik ülkemiz için bir fırsattır. Türkiye'de vesayet dönemi, darbe dönemleri tarih olacak, bir daha gündeme gelmeyecektir.
Hiç kimse millete ayar veremeyecektir. Yeni sistemle birlikte ekonomimiz daha güçlü, sağlam ve sağlıklı bir zeminde ilerleyecek. İstikrar sayesinde istihdam, yatırım artacak yeni iş alanları oluşacaktır. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Türkiye enerjisini gereksiz tartışmalara değil büyümeye harcayacaktır. Yeni sistem terörü yok edecek. Siz zannediyor musunuz ki DHKP-C, FETÖ, PKK hayır kampanyasını boşuna mı yapıyor?
Onlar hayır çıksın diye kendilerini parçalıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar yok olacaklar. Bu milletin enerjisini yok etmeye muvaffak olamayacaklar. Toplantıdan sonra mahalle mahalle, kapı kapı dolaşarak bilgilendirme broşürlerimizle, en çok da kalbimizle milletin karşısına çıkacağız. Milletimizle gönül diliyle konuşacağız, ayrıştırmayıp birleştireceğiz, kutuplaştırmayıp kucaklayacağız. Muhabbetin, samimiyetin dilini kullanacağız.
Tek millet için, tek devlet için, tek bayrak için, tek vatan için, güçlü Türkiye için, çocuklarımız için kararımız evet. Gücümüz millet, kararımız evet. Rabbim bu kutlu yolculuğumuzu muvaffak etsin. Bizler seferden sorumluyuz, sefer bizden zafer Allah'tandır" şeklinde konuştu.
MİTİNGE DAVET
Demirel, Pazar günü Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı Bursa mitingine tüm partilileri ve ilçe halkını davet etti.