İnegöl Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'nde gereksiz başvurular nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

Yol hipnozu nedir? Dönüş yolunda Yol Hipnozu olmayın! Yol hipnozu nedir? Dönüş yolunda Yol Hipnozu olmayın!

TÜRKİYE'DE EN YOĞUN 38'NCİ ACİL

Hastane yöneticisi Hayrettin Göçmen, İnegöl Devlet Hastanesinin çevre ilçelerle birlikte 400 bin nüfusa hizmet veren bir hastane olduğunu söyledi.

Acil servisin acil hastalara müdahale eden bir bölüm olduğuna dikkat çeken Göçmen, "Acilimiz oldukça yoğun. Türkiye'de en yoğun 38'nci acil olduğunu biliyoruz. Acil serviste günlük bin 200 ila bin 300 hastaya hizmet veriyoruz. Hafta sonu bu sayı bin 400 ila bin 500'e çıkıyor. Kış ve bahar sezonunda bin 800 rakamına ulaştığımız oluyor."

HASSASİYET BEKLİYORUZ

"Bu da oldukça yoğun bir iş gücü getiriyor. Bu nedenle acilden hizmet alan gerçek acil hastalara ayıracağımız zaman maalesef azalıyor. Acilden hizmet alma konusunda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Gerçekten acil olan hastalar başımızın üzerinde ama polikliniklerimizden hizmet alabilecek hastalarımız da polikliniklerimizden hizmet almaya bekliyoruz. Poliklinikteki günlük hasta sayımız ise 2 bin 500-3000 civarında" diye konuştu.

BURSA'DA BAŞKA YOK

Bursa'daki diğer kamu hastanelerinde acile başvuru oranının bu kadar yüksek olduğu bir hastane olmadığının altını çizen Göçmen, "Bu İnegöl'e özgü bir şey. Biz acili çok fazla kullanıyoruz. Belki de biraz gereksiz kullanıyoruz ve acili meşgul ediyoruz. Günlük acile başvuran 1200 hastadan gerçek anlamda 1000 tanesinin acille uzaktan yakından ilgisi olmadığını biz biliyoruz."

"Doktorun vermiş olduğu ağır kesici kremi sırtına sürecek kimseyi bulamadığı için kremi sürdürmek için acil gelene vatandaşlarımız var. Ama acile gelen vatandaşlarımızı da geri çevirmek istemiyoruz. Bu konuda biraz hassasiyet bekliyoruz. Gerçekten acil vaka geldiği zaman onlara daha fazla zaman ilgi ve alaka gösterebiliriz. Bir gün o kişilerde gerçek acil hasta olarak hastanemize başvurabilirler. Bu ayrıntıyı mutlaka herkesin göz önünde bulundurmasını istiyoruz" diye konuştu.