Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi! Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!

2014 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi, 40. sosyal tesisi Oylat'ta hizmete açtı. BURFAŞ tarafından işletilen tesis hakkında yıllar sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan itiraf gibi açıklama geldi.

AMA ADIM BAŞI SOSYAL TESİS OLMAZ

Büyükşehir'in sosyal tesis işletme sistemine yeni bir anlayış getirdiklerini kaydeden Aktaş, "Mahfel'in ihalesini yaptık. Sosyal tesisleri azaltıyoruz. Belediye olarak daha az, daha kaliteli olalım. Mudanya ve Gemlik Atatepe devam edecek. Ama adım başı sosyal tesis olmaz."

ORMANIN İÇİNDE TESİS OLUR MU?

"Oylat'ta tesis açılırken açılışta haberim oldu. Oylat'ta ormanın içinde tesis olur mu? Çalışmadı tabii. Kazancı'da açılmış 1 ay sonra kapanmış. Esnaf da bize kızıyor işimizi baltalıyorsunuz diye. Sosyal tesis mantığı bu değil" dedi.

AMELİYAT OLMUŞTU

Tesisin hizmete açıldığı dönemde İnegöl Belediye başkanı olan Alinur Aktaş, ameliyat olduğu için tesisin açılış törenine katılamamıştı.

İNŞAATI ALTEPE DEVRALMIŞ

Bu arada tesisin açılışında konuşan dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaatı İnegöl Belediyesi'nce başlatılan tesislerin ilçe meclisi kararıyla Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini ve inşaatın kendilerince tamamlandığını, mesire alanı eksikliklerinin de giderildiğini söylemişti.