Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Olay Gazetesi köşe yazarı Ahmet EminYılmaz'a açıklamalarda bulundu. 2 dönem Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği, 1 dönem Osmangazi Belediye Başkanı ve 2 dönemdir de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Recep Altepe'nin 2019 yılında aday olacağını iddia etti.
GÖREV VERİLDİ VE KABUL ETTİM
Altepe; "Büyükşehir'de üçüncü, belediye başkanlığında toplam dördüncü dönemi için 2019'da aday olacak mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Ömrüm boyunca belediye başkanı ya da milletvekili olmak istemedim. Makine mühendisi olarak mesleğimde ilerlemek, üretim yapmak istedim. İşimden arttırdığım zaman ve parayı da görev bildiğim, kaçamayacağım için siyasete ayırdım. Ben hiçbir yere aday olmadım, görev verildi ve kabul ettim. Osmangazi adayı olman gerekiyor dediler, tamam dedim. Büyükşehir adayı olman gerekiyor dediler, yine tamam dedim. Ben hep siyaseti görev bildim. Olmamız gerekiyorsa oluruz, faydalıysak, katkı sağlayabiliyorsak kabul ederiz" dedi.
DEVAM ETMEK İSTERİM
"Bu işler bize hep görev olarak düştü" diyen Altepe; "Bir belediye başkanının parayla, ticaretle anılmaması gerekiyor. Onun için ben de işimi tasfiye ettim, yalnızca belediye başkanlığı yapıyorum. Tek bir derdim var. Bu işi yaptığım sürece Bursa'ya ve Bursalılara layık olmak. Çünkü Bursa'yı ve Bursalıları seviyorum. Kent merkezinde 3 bine yakın, Balkanlar'da hayırseverlerle 60'ın üzerinde eserimiz var. Bu kadar eser herkese nasip olmaz. Aklımda ve planımda yoktu, ama buraya kadar geldik. Nasipte ne varsa yine öyle olur. Fakat işimi tasfiye etmiş, bu işi yapan biri olarak gücüm yettiğince, ayakta olduğum sürece Bursa'ya hizmete devam etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"