Bursa'da ilk defa bu ödülü alan merkez olan İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne sertifikası düzenlenen törenle verildi.

HASTANEDE TÖREN DÜZENLENDİ

Çöl Tozlarıyla Alerjik Rinit ve Astım Şikayetleri Arttı Çöl Tozlarıyla Alerjik Rinit ve Astım Şikayetleri Arttı

Hastanede gerçekleştirilen belge teslim töreninde konuşan Basın ve İletişim Birim Sorumlusu Diş Hekimi Hasan Güleryüz, Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılmasına yönelik olarak 1991 yılında 'Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler' programı başlatıldığını söyledi.

Güleryüz, "Gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler 'Bebek Dostu Hastane' unvanını alıyorlar."

BURSA'DA TEK

"İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF tarafından önerilen 'Emzirmeyi destekleme politikası' çalışmaları sonucunda düzenlenen tören ile 'Bebek Dostu Hastane' unvanı almaya hak kazandı. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı 14 sağlık kuruluşu Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olup İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, ilimizde ilk defa bu ödülü alan merkezdir" dedi.

GURUR VERİCİ

Kaymakam Ali Akça ise "16 Nisan'da halk oylaması yapıldı. Seçim öncesinde farklı siyasi görüşlerden birçok kişi ilçemize gelip kendi düşüncelerini ifade ettiler. İlçemiz insanı bu düşünceleri büyük bir demokratik olgunlukla dinledi, büyük bir demokratik olgunlukla değerlendirdi ve sandığa gidip tercihlerini yansıttılar."

"İnegöl bu noktada ülkemize ve çevresine örnek olacak demokratik insan unsuruyla değerli bir ilçedir. Kurumsal bazda baktığımızda da kurumlarımız yaptıkları birçok uygulamayla ülkemize örneklik sergileyecek hususları da başarabilmekte. Diş Hastanemiz de bebek dostu unvanı ile Türkiye'de üç hastaneden biri oldu. Bu gerçekten gurur verici bir husus. Bu unvanın elde edilmesine yönelik gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 6 aylık çalışmanın sonucunda elde edilen 'Bebek Dostu Hastane' unvanı hastane yöneticilerine takdim edildi.