'Uluslararası Alija Sempozyumu' öncesi İnegöl'e gelen Bosna heyetini makamında ağırlayan Başkan Aktaş, konuk ettiği misafirlere İnegöl hakkında kısa bilgiler verirken, Boşnakların ve Türklerin et ve tırnak gibi olduklarını her ne olursa olsun her zaman ebedi kardeş olarak kalacaklarını belirtti.Samimi bir havada geçen ziyarette, Uluslararası Aliya Düşünce Derneği Bilim Kurulu Üyeleri; Alija İzzetbegoviç'in başdanışmanlığını yapan ve şuanda Arşivler Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Prof. Dr. Adamir Jerkovic ve eşi, savaş döneminde Milli Eğitim Bakanlığı görevini sürdüren ve savaşa rağmen eğitimin sürmesini sağlayan Travnik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tarik Obralic ve eşi, Tuzla Kantonu Milletvekili Dr. Tarık Arapcic ile eşi, Alija Topluluğu Kız Öğrenciler Koordinatörü Emeka Dedic ve Gaziantep Üniversitesi Alija Düşünce Topluluğu Koordinatörü Prof. Arif Özsağır katıldı. Ziyaret sırasında yurt dışından gelen konuklara Alija Düşünce Derneği İnegöl yöneticileriyle birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel de eşlik etti.

"BİZLER ET VE TIRNAK GİBİYİZ"

Bosna'dan gelen misafirleri ağırladığı ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bosna Hersek'in bağımsızlığının 25.yılı hem de Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 14. yılı. Uluslararası Alija Düşünce derneğinin girişimleriyle, Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediyesinin destekleriyle yapılan güzel bir organizasyon için buraya gelen misafirlerimize şehrimize hoş geldiniz demek istiyorum. Kendilerini burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz, çok gururluyuz. Bosna ve Türkiye et ev tırnak gibi. Biz aynı kaderi, aynı sofrayı, aynı hüznü ve mutluluğu paylaşan kardeşleriz. Boşnak kardeşlerimizin yaşadığı o tarifi imkansız acıların tazeliği hala yüreklerde. Bizler, Bosnalı kardeşlerimizin bu acılarına ortağız. Onların her zaman yanlarındayız. Avrupa'nın ortasında seyirci kalınan bu insanlık dramı ve Boşnak kardeşlerimize yapılan katliamlara seyirci kalan Avrupalıları hiçbir zaman unutmayacağız. Bosna halkının kardeş ülke Türkiye olarak her zaman yanlarında olacağımıza kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

İnegöllü akademisyenden Cübbeli Ahmet Hoca'ya önemli uyarı İnegöllü akademisyenden Cübbeli Ahmet Hoca'ya önemli uyarı

"İZZETBEGOVİÇ ÖRNEK BİR LİDER"

Bosnalıların kahramanı ve ebedi lideri olan Aliya İzzetbegoviç'in bizler içinde örnek bir insan olduğunu dile getiren Aktaş, "Aliya İzzetbegoviç'in örnek kişiliğini, devlet adamlığını ve milleti için adanmış bir hayatı unutmak mümkün değil. Bu mana da Uluslararası Alija Düşünce Derneği tarafından Bursa Merinos Kültür Merkezinde düzenlenecek olan "Alija Sempozyumu" için Bursa'ya gelen Bosna heyetini bugün şehrimizde ağırlıyoruz. Kendilerini kardeş olarak gördüğümüzü buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum."

İnegöl'ün renkli bir çiçek bahçesi olduğunu ifade eden Aktaş, "256 bin nüfusuyla bir ebru misalini andıran demografik yapısıyla, Balkanlardan, Kafkaslardan ve ülkemiz değişik bölgelerinden gelen vatandaşlarımızın oluşturduğu kadim bir şehir. Böylesi bir zenginliği barındıran İnegöl'de Boşnak vatandaşlarımızda ilçemize artı bir değer katıyor. Birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe tüm bu güzelliklerin içerisinde yaşamaya devam edeceğiz"

Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuşmasının ardından, 'Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olur' misali Bosna'dan gelen misafirlere İnegöl'ü unutmamaları adına fincan takımı hediye etti.