Cami bahçesinin genişletme çalışmaları kapsamında, cami bahçesinin yanında bulunan iki ev İnegöl Belediyesi tarafından 850 bin TL bedelle kamulaştırıldı.

Kamulaştırmanın hemen ardından belediye yıkım çalışmalarına başladı. Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, kamulaştırılan evin yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

ÖRNEK BİR İBADETHANE OLACAK

Yel, Belediye olarak vatandaşların isteği doğrultusunda, Suyolu Camiinin daha konforlu, nezih ve örnek bir ibadethane olması adına camiinin bahçe genişletme çalışmalarının startını verdiklerini söyledi.

YIKIM GERGİNLİĞİ OLMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde yaşanan yıkım gerginliğini anımsatan Yel, "Bir yıkım gerginliği oldu. Şadırvan yıkımı olayı ile bizim kurum bir ilgimiz yok. Koruma Kurulunun aldığı bir karar var. Konuyla uzaktan yakından ilgimiz yok.

Belediye camideki bir müştemilatı yıktırıyormuş algısı oluştu. Bizler yıkmak yerine camilerimizin daha da güzelleşmesi, etrafının düzenlenmesi ve aksaklıkların giderilmesi için çalışıyoruz."

Eski Bakan evinde ölü bulundu Eski Bakan evinde ölü bulundu

CAMİ AVLUSU ÇOK DAR

"Suyolu camimizin avlusu çok dar. Cuma günleri ve cenazelerde yetersiz kalıyor. Bu noktada İlçe Müftülüğümüz, Cami Yaşatma Derneğimiz ve vatandaşlarımız bu bölgeye nefes aldırmak adına belediyemizden kamulaştırma ve çevre düzenlemesi talebi oldu.

Yapılan görüşmeler neticesinde avlunun genişlemesine engel olan camiye bitişik vaziyetteki arsayı kamulaştırdık."

OY BİRLİĞİ İLE KARAR ALINDI

"Belediye olarak Ekim ayında meclisten konuyu oy birliği ile geçirerek hemen karşı köşedeki belediyemize ait parselle bu arsayı takas ettik. Şu anda ilk aşamada burada bahçenin genişletilmesi adına yıkım yapılacak.

İkinci aşamada yıkımını gerçekleştirdiğimiz arsanın yanındaki yerinde kamulaştırmasını tamamlayarak burayı daha da genişletmeyi düşünüyoruz."

CAMİ EVLER ARASINDA HAPSOLMUŞ

"Bu yıkımlar sonrası proje bazında burada neler yapılabilir konusunda ilgili kurum ve kişilerle istişareler yapılıp, gerekli ihtiyaçlar tespit edilerek bu mekan genişliği ile nefes alan, nezih ve örnek bir ibadet yeri haline getirilecek.

Nasip olursa İnegöl'ün merkez camilerinden biri olan ama zaman içerisinde etrafının binalarla dolmuş olması nedeniyle evler arasında hapsolmuş Suyolu Camisi artık daha geniş bir alanda hayat bulacak. Burada İlçe Müftülüğümüz ve Belediyemizin girişimleri ile yaklaşık 850 Bin TL'lik bir kamulaştırma söz konusu" diye konuştu.