Alanyurt Oba Kır Bahçesinde düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve AK Parti yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir ve yönetim kurulu üyeleri, Çorum Köy Dernekleri Başkanı Mehmet Yurttutan, bazı dernek başkan ve yöneticileri ile İnegöl'de ve çeşitli illerde yaşayan Sancı Köylüleri katıldı.

ÇORUM KÜLTÜRÜNÜ AŞILAYACAĞIZ

Şenliğin açılışında konuşan Çorum Alaca Sancı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İNSANDER) Başkanı Garip Yağan, İnegöl'de yaşayan Sancı köylüleri arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak, tanışma ve kaynaşması artırmak amacıyla böyle bir geleneksel şenliğin ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,

"Bu şenlikteki esas amacımız gençlerimiz ve çocuklarımızın Çorum kültürünü, örfünü, ananesini öğrenmesi, bir sonraki kuşaklara iletmesini sağlamak istedik. İnşallah bu şenliğimizi önümüzdeki yıllarda da daha güzelini gerçekleştirerek geleneksel hale getirmek istiyoruz.

Sancı köylüleri olarak bu tür etkinliklerde birbirimizi tanıma imkanı buluyoruz. Aynı mekanda aynı yemeği paylaştık. Ayrıca üyelerimiz arasında Adak adayanlar vardı. Onların adaklarını da burada eda etme imkanı bulduk. Derneğimizin şenliğine destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.

MEVLİT OKUTULDU

Konuşmanın ardından Mevlid-i Şerif okutuldu. Çuval yarışı, elma yarışı, yoğurt yeme yarışı, ip çekme yarışmalarının yanı sıra halayların ve oyunların oynandığı şenlikte, yarışmalarda derece alanlara da çeşitli hediyeler verildi.

‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı