İnegöl adını çok iyi bilmese de oyuncu Nejdet Erdem, oynadığı dizilerde adından söz ettiriyor. Rol aldığı birçok dizide başarılı performans sergileyen İnegöllü oyuncu Erdem, oyunculuğun yanı sıra tiyatro oyunlarında da rol alıyor.

İlk kamera önü deneyimini Star TV'de yayınlanan Geniş Aile dizisinde taksici rolü ile yaşayan sırasıyla Kanıt, Deniz Yıldızı, Behzat Ç., ve Beni Affet dizilerinde rol alan Erdem, şuanda ATV'de hafta içi her gün yayınlanan Beni Bırakma adlı dizide, Bekir rolünü oynamaktadır.

Bununla beraber yazmış olduğu senaryo ile TRT'nin desteğini aldı. Yazdığı diğer senaryoya ise yaklaşık 2 milyon TL'lik bütçe ayrıldı. Ayrıca İnegöllü oyuncu kendi yazdığı kısa filmlerde oynadı, yönetmenlik yaptı.

NEJDET ERDEM KİMDİR?

6 Mayıs 1985'te Bursa'da doğan Nejdet Erdem tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğu, senaristlik oyun yazarlığı yapmaktadır. İlk orta ve lise eğitim öğretimini İnegöl'de tamamlayan Erdem, 2004 yılında lisans öğrenimi için gittiği Dokuz Eylül Üniversitesi'nin tiyatro topluluğunda oyunculukla tanıştı.

Sıkı Yönetim, Leonce & Lena, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Tartuffe gibi oyunlarda oyuncu olarak yer aldı. 2009 - 2011 arasında ilk kez profesyonel olarak İstanbul TOÇEV Tiyatrosu'nun Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği projelerde yer alan tiyatro oyunlarında oyuncu olarak yer aldı.

İlk kamera önü deneyimini Star TV'de yayınlanan Geniş Aile dizisinde taksici rolü ile yaşadı. Aynı yıl Kanal D'de yayınlanan Kanıt dizisinde oynadığı bölümün ana karakterlerinden biri olan katil Yalçın Yüksel rolü ile ikinci kez kamera karşısına geçti.

2011'de Ankara Üniversite D.T.C.F Tiyatro bölümünü kazandı. İkinci kez üniversite öğrenimine dramatik yazarlık ana sanat dalında başladı. 2012 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sözleşmeli olarak oyunculuk yapmaya başladı. İlk olarak Keloğlan Keleşoğlan oyunu ile Devlet Tiyatrosu sahnesine adım attı.

2013 Ankara Devlet Tiyatrosu'nun Üç Şehzade oyununda ikinci kez oyuncu olarak yer aldı. Tiyatro oyunculuğu ile birlikte kendi yazdığı kısa filmlerde oynadı, yönetmenlik yaptı. Yazıp yönettiği Hipokrat adlı kısa filmle Ankara Tabip Odası'nın düzenlediği yarışmada ikincilik (teşvik) ödülünü aldı.

Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?

2014 Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen W. Shakespeare'in Macbeth oyununda oyuncu olarak yer aldı. Ankara'da çekilen günlük dizilerde oyuncu olarak kamera karşısına geçti. İlk olarak Deniz Yıldızı adlı dizide eczacı rolü ile günlük dizilerle tanıştı. Behzat Ç. adlı dizide Ersin Sandal rolünü oynadı. 2015 yılında Nisan 1915 adlı oyunda dördüncü kez Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı.

Devlet Tiyatrosu ile birlikte özel tiyatrolarda da oyunculuğa devam etti. Ankara Yeni Sahne'nin Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı oyununda yer aldı. 2015'te ilk uzun metraj sinema filmini yazdı. TRT Tv Filmleri projesi kapsamında çekim desteği kazanan senaryosunun çekimleri İstanbul'da tamamlandı. Sadakat adıyla vizyona girdi. Filmin senaristi olmakla birlikte oyuncu kadrosunda da yer aldı. Ferit rolünü oynadı.

2016'da Star TV'de günlük yayınlanan Beni Affet dizisinde Timur rolünü oynadı. Tiyatro sinema ve dizi oyuncuğunun yanı sıra drama dersleri vermeye başladı. Ankara Altındağ Belediyesi'nin gençlik merkezlerinde gençlere drama ve temel oyunculuk eğitimi verdi. 2017'de ikinci sinema filmini kaleme aldı. Senaristi olduğu film Başrol adıyla Kültür Bakanlığı'na yapım desteği için sunuldu.

İnegöllü oyuncu şuan ATV'de hafta içi her gün yayınlanan Beni Bırakma adlı dizide, Bekir rolünü oynamaktadır. Dizinin yayınlanan ilk yirmi bölümünde Nejdet Erdem dizinin kötü karakteri Bekir olarak ekranlarda yer aldı.