BU YAZ AÇILACAK

TBMM'de 5. Dönem Bursa Milletvekilleri arasında yer alan ve aynı zamanda meclisteki ilk 17 kadın Milletvekilinden biri olan Şekibe İnsel'in ismini taşıyacak olan Doğal Yaşam Çiftliği, yaz aylarında hizmete girmek üzere gün sayıyor.

TEMELİ 2016 ARALIK'TA ATILDI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi'nin hem kırsalda hem merkezde yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Aktaş, "Alibeyköy Mahallemizde konuşlandırdığımız Doğal Yaşam Çiftliğindeyiz. Aralık 2016'da soğuk bir kış gününde temelini attığımız ama sıcaklığıyla bütün İnegöl'ü ısıtacak olan bu özel ve güzel projemiz özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize ve giderek şehirleşen toplumumuzu doğayla iç içe kılabilmek adına çok önemli bir aracılık edecek, alt yapı oluşturacak."

Cumhurbaşkanı felç geçirdi Cumhurbaşkanı felç geçirdi

2 BLOKTAN OLUŞUYOR

"Doğal yaşam çiftliğimiz 2 bloktan oluşuyor. Bekçi evinin olacağı A blok ve restaurant ile kafeterya bölümünün olacağı B blok olmak üzere iki kapalı alanımız var. Otopark alanları hariç yaklaşık 12 bin m2 alanımız var. Yan tarafımız mera olduğu için de büyümeye müsait bir alan açıkçası. Etrafı tel çit ile korumaya alındı."

"Bunun dışında çiftliğimizde attan, inekten, koyundan, keçiye varana kadar farklı hayvanlarımız olacak. Burada ata binme ve farklı imkanlar da insanlarımıza sağlanmış olacak. Anne babalarla birlikte burada çocukların da bir arada olacağı güzel bir mekan olacak. At biniş yolumuz ve yürüyüş yollarımız olacak" dedi.

MALİYETİ 1 MİLYON TL

Başkan Aktaş, maliyeti 1 milyon 100 bin TL olan Doğal Yaşam Çiftliği'ni Ağustos ayında hizmete açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.