İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, Kırsaldaki genç çiftçileri desteklemek amacıyla yürütülen 'Genç Çiftçi' projesi kapsamında 2018 yılında 33 projenin destekleneceğini söyledi.

Ekren şöyle konuştu;

"İlk yıl 33 geçtiğimiz yıl 24 toplamda 90 adet genç çiftçi projelerinden İnegöl yararlanmış olacak. Bu programın son yılı bir sonraki yıl bakanlığımız devam ettirir ettirmez bilemiyoruz ama bu yıl itibari ile son buluyor. Manda projesinde 2 kardeşimize çıktı. Bunlardan birisi burada bulunan Yeşim kardeşimiz diğeri de Maden köyümüzde bir arkadaşımız. Diğer projeler 7 tane büyük baş 3 tane küçükbaş 3 tane arıcılık var, seracılık mantar yetiştiriciliği projelerimiz var. Toplamda bu yıl içinde 33 proje dağıtacağız. Mandalarımız yurt içinden temin edilmiş ve İnegöl'e getirildi. Şimdi Yeşim kardeşimize 4 tane dişi 1 tane erkek olmak üzere toplamda 5 manda teslim edeceğiz. İnşallah hayırlara vesile olur" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı

19 yaşındaki Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1. Sınıf öğrenci Yeşim Yorga ise Başvurum babamın isteği ile oldu açıkçası ama bende istedim hayvanları seviyorum. Şuan çok heyecanlıyım 2 ay daha bekliyordum şimdi birden gelince heyecanlandım. Teşekkür ediyorum. Mandaları besleyeceğiz büyütmeyi geliştirmeyi planlıyorum. Bakanlığımıza ilgili tüm makamlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan genç çiftçi desteğinden yararlanan Maden Mahallesinde ikamet eden Süleyman Atıl'a (22) 5 adet Manda teslim edildi.