Şef Rıdvan Sayın yönetimindeki koro konserine Aşık Veysel Şatıroğlu'na ait Sivas Şarkışla yöresinden 'Anlatmam derdimi dertsiz insana, dert çekmeyen dert kıymetin bilemez' adlı türkü ile başladı.

Daha sonra koro Özay Gönlüm'e ait Denizli Honaz yöresine ait 'Kara üzüm salkımı, yummalıcık Azime'm' adlı eseri seslendirirken; solist Duygu Sağlam, 'Sevdiğim küçük yaşta, derdinden oldum hasta' adlı türküyü başarıyla yorumladı

OY ASİYE ASİYE

Program koronun Muzaffer Sarısözen'in derlediği Urfa yöresine ait 'Bülbüller düğün eyler; bilmem ki ne gün eyler' adlı türküsü ile devam ederken; sanatseverler Ömer Akpınar'ın derlediği Giresun Görele yöresine ait 'Ağasarın balini da gel salini salini' adlı türküyü Solist Dursun Yılmaz'ın sesinden dinlediler.

ZEYBEK OYUNU ALKIŞ ALDI

İnegöl yöresel türkülerinden 'Yayla çiçeği misin balım yuvarlan da gel bana'nın koro tarafından yorumunun ardından; Solist Gizem Uslu, Canbaz Ahmet Pehlivan'ın derlediği Muğla yöresine ait 'Al yazmanın oyası, alnıma vurdu boyası'nı okudu. Muğla Bodrum yöresine ait Rüştü Gür'ün derlemesini yaptığı 'Çökertmeden çıktım da Halilim, aman başım selamet'i koro seslendirirken; Sezgin Konaklı zeybek oyunu ile renk kattı.

SOLİSTLER GEÇİDİ

İnegöllü neyzen, son kıssahan Muharrem Dere'yi tanıyor musunuz? İnegöllü neyzen, son kıssahan Muharrem Dere'yi tanıyor musunuz?

Koro daha sonra Necmettin Kuba'nın derlemesini yaptığı Amasya yöresine ait 'Kilo kilo elmalar, pazarlar da satarlar, Amasya'nın gençleri yürekleri yakarlar' türküsünü; solist Elif Didar Akbulut da Seyfettin Sığmaz'ın derlemesini yaptığı Erzurum yöresine ait 'İki dağın arasında kalmışam, bülbül gibi daldan dala konmuşam'ı okudu.

İZLEYİCİLER DE OKUDU

Derlemesini Ahmet Yamacı'nın yaptığı 'Telgrafın tellerine kuşlar mı konar. Herkes sevdiğine yavrum böyle mi yanar' adlı İstanbul türküsünü izleyicilerle koro birlikte okudu. Solist Berkcan Yılmaz 'Çarşıda hedik kaynana, dişleri gedik kaynana, kızın şeker getirdi, sensiz yedik kaynana' türküsünü okudu. Şef Rıdvan Sayın'ın seslendirdiği türkünün ardından program birbirine bağlı Sivas, Adana ve Kars yörelerine ait türkülerle son buldu.

MUHTEŞEM KONSER

Konser sonunda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnegöl Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere devam ettiklerini aktardı. Taban, Gençlik korosu şefi Rıdvan Sayın, ses ve saz sanatçılarını verdikleri muhteşem konserden dolayı kutladı.