Yasama çalışmalarının ilk müzakere birimi olan komisyonlara seçimler yapıldı. Önceki dönem bakan olarak görev yapan Bekir Bozdağ, Numan Kurtulmuş, İsmet Yılmaz, Jülide Sarıeroğlu gibi isimler yeni dönemde Komisyon Başkanı olarak görev yapacak.

AK Parti'nin Meclis Başkanvekili ise Mustafa Şentop oldu. Meclisin yeni döneminde en önemli görevlerden birine son hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Hakan Çavuşoğlu getirildi. Çavuşoğlu, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevine getirilirken, AK Parti'den milletvekili seçilen üyelerde komisyonlarda görev aldı.

Bursa milletvekillerinin komisyonları da belirlendi. AK Partili Dr. Mustafa Esgin ve Ahmet Kılıç, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, Vildan Yılmaz Gürel Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Zafer Işık Tarım Komisyonu, Müfit Aydın Çevre Komisyonu,

Refik Özen Milli Savunma Komisyonu, Atilla Ödünç Dışişleri Komisyonu, Osman Mesten Anayasa Komisyonu, Emine Yavuz Gözgeç Adalet Komisyonu üyeliklerine seçildi.

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

Geçen dönemlerde Anayasa Komisyonu'nda görev yapan Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Tarım Komisyonu'nda yer alan Orhan Sarıbal'ın komisyonları değişmezken, Prof. Dr. Yüksel Özkan Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nda görev aldı.

İYİ Parti'nin iki milletvekilinden Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Bütçe Plan Komisyonu'nda, emekli büyükelçi olan Ahmet Kamil Erozan ise Anayasa Komisyonu'nda görev yapacak.

MHP'den Bursa Milletvekili seçilen Mustafa Hidayet Vahapoğlu ise iki komisyonda görev aldı. Vahapoğlu, Milli Savunma komisyonunda katip, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nda ise üye olarak meclis mesaisini sürdürecek.