O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!

CAN DOSTLARIN YUVASI
Bursa-Ankara karayolu üzerinde bulunan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi (hayvan barınağı) şehir dışına taşınıyor.
Halhalca Mahallesi yolu üzerinde yeni yaptırılan merkezin temel atma töreni gerçekleştirildi. İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İnegöl Belediyesi olarak şimdiye kadar halkımıza verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmenin telaşı içerisindeyiz.
Belediye olarak çok önem verdiğimiz bir proje olan, can dostlarımıza daha modern ve nezih bir mekanda hizmet vereceğimiz Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinin temelini atıyoruz."
"Sokaklarda görülen küpeli hayvanlar kısırlaştırılmış ve aşı uygulamaları yapılmış hayvanlardır. İnegöl Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerde sınır tanımıyoruz. Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seviyor, şehrimizin huzuru ve selameti adına elimizden gelen tüm imkanları seferber ederek bu şehre hizmet ediyoruz.
Bu şehrin insanı bizim için ne kadar kıymetliyse, çiçeği de, böceği de, sokak köpeği de o kadar kıymetli..." diye konuştu.
2 ETAPLI PROJE
Temeli atılan merkez hakkında bilgiler veren Aktaş, "Halhalca Mahallesi Yolu üzerinde hayata geçirilen merkezi, 150 iş günü içerisinde bitirilerek Mart 2017 tarihinde hizmete girecek.
Can dostlarımızın yeni yuvası olacak merkezimiz 2 etaplı bir proje. Birinci etap 6 bloktan oluşuyor. Toplam bin 170 metrekare inşaat alanına sahip alanda; idari bina, hayvan hastanesi, köpek tedavi ünitesi, kedi evi, yavrulu hayvan tedavi ünitesi ve şehrimizde bazen göze çarpan başıboş atlar için de at ahırı mevcut olacak."
MALİYETİ 1 MİLYON 600 BİN TL
"Yaklaşık 38 bin metrekarelik alanda planlanan merkezimizin bahçe ve çevre düzenlenmesi de yapılarak etrafı tel örgü ile koruma altına alınıp çevre aydınlatması yapılacak.
İleri bir tarihte yapılması düşünülen ikinci etapta ise; birinci etaba ilave olarak idari bina, köpek tedavi ünitesi, yavrulu hayvan tedavi ünitesi olmak üzere toplamda 680 metrekare alan mevcut olacak.
Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinin belediyemize yaklaşık olarak maliyeti 1 milyon 600 bin TL" dedi.
DEĞERLİ VARLIKLAR
Kaymakam Ali Akça ise hayvanların can dostu olduğunu nitelendirerek,
"Hayvanlar değerli varlıklardır. Hayvanlar bizim gerçekten can dostlarımız. Geleceğimizi oluşturan gençlerimiz ile çocuklarımıza vicdanı ve merhameti aşılamak durumundayız. Yeni yapılan merkezin hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi'nin temeli atıldı.