AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Avarlar Kavşağı'ndaki çalışmalar ve Ertuğrulgazi Caddesi esnafının yaşadığı sıkıntılarla ilgili bir basın açıklaması yayımladı.
ZEMİN SAĞLAMLAŞTIRILDI
Demirel, açıklamasında; "Bursa-Ankara karayolu üzerinde kesintisiz ulaşım için inşa edilen, Avarlar köprülü kavşağı inşaatı, yaklaşık on dört ay önce başlamış olup, zeminin sağlam olmaması nedeni ile toprağa beton zerkedilerek zeminin sağlamlaştırılması yapılmıştır. Bu sebepten dolayı; hedeflenen proje bitiş tarihi uzamış ve projenin maliyetinde bir artış söz konusu olmuştur. Köprülü kavşağın hizmete girmesi gecikince, Ertuğrul Gazi caddesinde işyerleri bulunan mobilyacı esnafımız bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilenmiş ve haklı olarak serzenişte bulunmuşlardır.
Öncelikle kavşağın ana kesimi olan Bursa - Eskişehir karayolu bitirilip hizmete açılmıştır. Yolun İnegöl'e ve mobilya sanayimize giriş çıkışlarının asfaltlanması, işaret ve yön levhalarının yapılması gerekmektedir" dedi.
16 MAYIS'TA İHALE EDİLECEK
Yaptıkları görüşmelerle ilgili de bilgiler veren Demirel; "Bütün bu olumsuzluklara rağmen bölgedeki esnafımızın daha fazla mağdur olmaması için Karayolları Bölge Müdürümüz Mehmet Yazıcıoğlu ile görüşmelerimiz devam etmekte olup, yan yolların ve tretuar çalışmalarının tamamlanması için 16 Mayıs 2017 tarihinde ihaleye çıkılacaktır. Haziran ayı itibarı ile çalışmalar tekrar başlayacak ve eksiklerin giderilmesi sağlanacaktır"
YOLLAR ASFALTLANACAK
"Diğer yandan; Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile yaptığımız görüşmelerde de Orhaniye mezarlığının bulunduğu caddenin ve bağlantı yollarının yeniden asfaltlanarak ve şehir içi yön levhalarının yenilenerek, Ertuğrulgazi Caddesi ve mobilya sanayimize ulaşımın kolaylıkla sağlanması temin edilecektir. Bu ve diğer köprülü kavşakların yapılmasında başta Bursa milletvekilimiz Hüseyin Şahin olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ederim. Bu gecikmeden dolayı mağdur olan esnafımıza, bugüne kadar gösterdikleri hoşgörü ve anlayışlarından dolayı şükranlarımı sunarım"

Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı