Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

Kaymakam Ali Akça yaptığı açıklamada;

"Ülkemizdeki işsizlik oranı %10,2 Bursa genelinde ise işsizlik oranının %7,7 olduğu tespit edilmiş. İlçeler bazında işsizlik rakamlarıyla ilgili resmi anlamda yapılmış bir tespit yok ama biz İnegöl'deki işsizlik oranıyla alakalı çalışma yaptık. İnegöl'de işsizlik oranını %3'ün altında olduğunu söyleyebiliriz. Gerçekten gurur verici tablo."

İŞSİZLİK SORUN DEĞİL

"İnegöl, hem kurumsal duruşu hem de firmalarımızın gösterdiği performansla gerçekten cennet gibi bir ilçe. İlçemiz açısından işsizlik bir problem ve sorun değil. Bedensel ve zihinsel çalışma yetersizliği bulunanların dışında İnegöl herkesin rahatlıkla iş bulabildiği bir ilçe.

MODEL EKONOMİK ŞEHİR

İnegöl'ün bu gıpta edilecek durumunun tesisinde devletimizin katkısı büyük. Ama devletimizin yanında işadamlarımız var. İnegöl üretim noktasında gerçekten model ekonomik şehir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile başlayan Milli İstihdam Seferberliği'ne İnegöl, büyük destek verdiğini de aktaran Akça, 2017 yılında başlayan İstihdam Seferberliği kapsamında 3 bin 930 kişinin işe yerleştirilerek istihdam sağlandığını söyledi.