ÖZEL TÖREN
TÜYAP'ın Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliğiyle düzenlediği İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) özel bir törenle açıldı. İSMOB'un açılış töreni mobilyaları enstrüman olarak kullanan bir müzik grubunun özel perküsyon şovuyla başladı. Törende TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan ve MOSDER Genel Sekreteri Abdullah Tuğlu konuşma yaptı.
ÜRÜNLER KENDİLERİNİ ANLATACAK
MOSDER Genel Sekreteri Abdullah Tuğlu yaptığı açılış konuşmasında "Türkiye'nin öncü kuruluşları bir kez daha burada yeni geliştirdikleri ürünlerle ziyaretçilerle buluşuyor. Mobilyanın kendisi sessiz ama insanın hayatında çok anlam ifade ediyor. Bugün onların sesini çıkaran bir şovla başlangıç yapıldı, birazdan da ürünler kendilerini anlatmaya başlayacaklar." sözlerinin ardından TÜYAP ve MOSDER yönetimleri ile sektör temsilcilerini kurdele törenine davet etti.


GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİSİ
TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal törende yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisi için fuarcılık ve mobilya sektörlerinin çok büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Türkiye'de mobilya sektörünün cari açık vermeyen nadir sektörler arasında yer aldığını belirten Ünal, mobilya sektörünün Türkiye'de yüzbinlerde insanın evine ekmek götürdüğü bir alan olduğunu belirtti. Günümüzde sadece kaliteli mal üretip pazara sürmenin başarı elde etmek ve satış yapabilmek için yeterli olmadığına vurgu yapan Ünal, "Üretilen ürünlerin dünya çapında tanıtılmasının da çok değerli bir iş kolu. İşte biz de bu noktada üzerimize düşen görevleri en etkili bir şekilde yerine getirmek için elimizi taşın altına koyuyoruz. Biz sadece fuarcılık hizmeti yapmıyoruz. Bir anlamda da gönüllü turizm elçiliği de gerçekleştiriyoruz" dedi.
MOBİLYADA SON TRENDLER
TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise İSMOB, sadece ürünlerin sergilendiği bir fuar olmanın dışında, sektörün yeniliklerinin konuşulduğu, geleceğinin masaya yatırıldığı bir organizasyon olduğunu vurguladı. Amaçlarının İSMOB'da mobilya ile ilgili her şeyin görülmesi, konuşulması ve dinlenmesi olduğunu anlatan Ersözlü, fuara marka temsilcilerinin yanı sıra iç mimarından, yan sanayisine kadar sektörün tüm profesyonelleri katılarak, son trendleri takip edeceğini kaydetti.
750 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFLENİYOR
MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan da gerçekleştirdiği konuşmasında 13 yıldır mobilya sektörünü bir araya getiren İSMOB'u bu yıl 2. kez Türkiye'nin önemli fuarcılık merkezi TÜYAP'ta görmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. TÜYAP ve MOSDER iş birliğinde gerçekleştirilen İSMOB'un, tarih itibariyle Türkiye'de yılın ilk fuarı olduğunu kaydeden Doğan, tüm dünyada ise yılın ilk mobilya fuarı olacağını, bunu Türkiye için bir avantaja dönüştürmek için çalışacaklarını kaydetti. Fuarın ihracat hedeflerine dikkat çeken İsmail Doğan "bu yıl fuar kapsamında sektör olarak 750 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirme hedefimiz var. Onu burada yakalamak üzere tüm katılımcılara bereketli bir fuar diliyorum." dedi.


500'DEN FAZLA MARKA
10-15 Ocak'ta İstanbul'da gerçekleştirilen İSMOB, Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi'nde 12 salon ve 100 bin metrekarelik alanda 500'den fazla markanın en yeni ürünlerini ziyaretçilerle buluşturuyor. İnegöl'den de fuara 15'e yakın firmanın katıldığı öğrenildi.

Bursa'nın O İlçe Belediyesi, Maaşları Ödemekte Zorlanıyor! Bursa'nın O İlçe Belediyesi, Maaşları Ödemekte Zorlanıyor!