Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama
Sedef pastanesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Şeyma Topalak, Filistin işgalinin 20.gününde 79u kadın,176sı çocuk olmak üzere toplam 720 insanın öldüğünü söyledi.

VİCDAN KÖRLÜĞÜ
“Coğrafyamızdaki yangın, yüreğimizi derinden yakmıştır ve sizlere kadınlık ve anneliğin kutsallığına inanarak vicdanımızın en acılı sesiyle seslenmek istiyoruz.”diyen Topalak, “Bugün Filistin’in işgalinin 20.günü.79u kadın,176sı çocuk olmak üzere toplam 720 insan öldü. Yaralı sayısı tam 4563. Bu basın açıklaması esnasında ölenleri bilmiyoruz. Ölenlerin adresi belli olunca batılı devletler ve tüm dünya uzun bir sessizliğe büründü. Alışık olduğumuz bir vicdan körlüğü bu. Ölenler Filistinli değil de acaba hayvanlar, balıklar olsaydı yine sessiz kalırlar mıydı acaba" Dünya adeta Filistin özelinde yoğun bir insanlık imtihanından geçiyor.63 Müslüman ülkeden sadece iki tanesinin sınıfı geçme ihtimali var. Katar ve Türkiye. Gerisi sanki susma orucunda. Tüm dünya bilmeli ki yıkılan onlarca evi, okulu, camiyi yeniden ve daha güzeliyle yapacağız. Biz Anadolu kadınlarının kurtuluş savaşında ve yakın zamanda da Bosnada neler yaptığımızı dünya çok iyi bilmektedir.”dedi.

SADECE AĞAÇLAR SÖKÜLÜRKEN Mİ TEPKİ VERİRSİNİZ"
Annelere seslenen Topalak, şöyle konuştu: “Ey dünya kadınları, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazanda da Filistin’i zulüm ve gözyaşına çeviren katiller sürüsünün bombaları bizlerin iftar sofralarına düşmüştür. Soframıza koyduğumuz tatlılar Gazzeli çocukların ve annelerin gözyaşlarıyla tadını yitirmiştir. Gazze değil asıl vurulan bizim evlerimiz, yüreklerimiz ve vicdanlarımızdır. Hala çocuklarımıza bayramlık oyuncak ve yeni elbise almadık. Bu saldırı bitmeden de almayı düşünmüyoruz. Çocuklarımız nefreti ve öfkeyi İsrailin bombalarından öğreniyorlar. Oysa bu yaştaki çocuklara sevgi kardeşlik öğrenmek yakışırdı. Anneler, hem çocukları ölürken ölür hem de kocaları ölürken, yani her ölümle aynı zamanda anneler bir kez daha ölür. Çağrımız yangına çevrilen dünyamızda hala sessiz, duygusuz ve tepkisiz kalan tüm kadınlara ve annelere. Daha kaç çocuğun ölmesini bekliyorsunuz sokaklara dökülmek için" Kaç fidanın devrilmesini bekliyorsunuz Gazze sokaklarında" Kaç annenin kolu kanadı kırılmalı vicdanınız sızlaması için" Sahi siz sadece hayvanlar ölürken, ağaçlar sökülürken mi tepki vermeye ayarlısınız"

HİTLERDEN ÖĞRENDİKLERİ VAHŞETİ UYGULUYORLAR
Bir çift sözde İsrailli Ayalet Saket adlı siyasetçi kadına:Filistinli hamile kadınların karnına ateş edin, bir kurşunda iki can’ diyorsunuz, sen ve senin gibiler anneliğinizle beraber tüm insanlığınızı da yitirmiş ve taş yığınına dönmüşsünüz. Sizi 2014ündünyanın en utanç kadını seçiyoruz. Bu lekeyle anılacak sen ve senin gibi İsrailli kadınlar. Belli ki Hitlerden öğrendiğiniz vahşeti daha da geliştirmişsiniz. Kıymetli anneler, Bizler İnegöl kent konseyi kadınları olarak coğrafyamızda ki çığlıklara tepki göstermeyen tüm kadın derneklerini tarihin kaydettiğine inanıyoruz. Tarih kalemini satmış yazar ve şairleri de kaydediyor. Siyasileri ve gazetecileri de. Tepkisiz kalan vakıflar, cemaatleri ve anlı şanlı cemaat liderlerini de. Annelerin, yangına çevirdiğiniz yüreğinden çıkan beddualar, elbet bir gün İsrail’i bulacak ve bir gün O kurduğunuz zulüm denizinde boğulacaksınız. Dünya, mutlaka ve yakın zamanda terör devleti İsrail zulümlerinden kurtulacaktır. Buna inancımız tamdır. Selam olsun dünyada her çocuğun ölümünü yüreğinde hisseden vicdanlı yüreklere. Selam olsun dağ gibi sabrı olan Filistin’in ve orta doğunun çilekeş annelerine.”