Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törende konuşan okul müdürü Müslim Serbest, "Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi ailesi olarak, dört sene önce büyük umutlarla okulumuza gelen 121 öğrencimizi mezun etmenin onurunu, gururunu ve hüznünü birlikte yaşıyoruz."

"Sevgili gençler; sizlere ne mutlu ki, 13 yıllık geçmişi ve güçlü kadrosuyla bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif başarılarıyla önde gelen okullardan birisi olan, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi'nde ve saygıdeğer öğretmenlerimizin güvenli ellerinde başarıyla ve sağlıkla, ortaöğretim hayatınızı noktalıyorsunuz. Aynı başarıyı yüksek öğretim hayatınızda da sürdürmenizi diliyorum. Okulumuzun adını en yükseklere taşıyacağımıza inanıyorum."

"Büyük Önder Atatürk, 'Gençler, yurdun bütün umut ve geleceği size, genç kuşakların anlayış ve enerjisine bağlanmıştır.' diyerek size olan güvenini belirtmiştir. Sizler de, O'nun yolundan, aklın ve bilimin ışığıyla, 'Çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkma' idealinden asla sapmayın. Çağdaş dünyaya Türk'ün gücünü bilimde, sanatta ve teknolojide en üst düzeyde göstereceksiniz. Sizlere yürekten inanıyoruz ve güveniyoruz."

"Hayatta başarılı olmak için, hedefinizi yüksek tutun. Bunu gerçekleştirmek için de çok çalışın. Unutmayın ki, 'Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir.' Sizleri; kendi öz değerleriyle barışık, ailesini, yurdunu, bayrağını, milletini seven bireyler olarak yetiştirdik. Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi sizleri sevgiyle, hasretle uğurlarken hepinize, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız, ufkunuz ve gönlünüz açık olsun" dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise Hükümetin eğitime büyük önem verdiğini belirterek, gençlerin mezuniyet törenlerinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi ve eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Daha sonra Okul birincisi Mehmet Akif Aydın, mezuniyet kütüğüne birincilik isimliğini çaktı ve duygularını dile getirdi. Okul birincisi Mehmet Akif Aydın, ikincisi Dilara Bali ve üçüncüsü Rana Çobanyavuz'a Belediye Başkanı Alper Taban tarafından birer plaket takdim edildi.

Ardından bayrak ve flama devir-teslimine geçildi. Okul birincisi Mehmet Akif Aydın, gelecek yılın okul birincisi Selenay Dilmaç'a bayrağı; okul ikincisi Dilara Bali ise gelecek yılın okul ikincisi Ahmet Faruk Yıldırım'a flamayı teslim etti.

Bozüyük’te ‘Minik eller büyük hayaller’ etkinliği düzenlendi Bozüyük’te ‘Minik eller büyük hayaller’ etkinliği düzenlendi

Mezun olan öğrenciler sınıf sınıf çağrılarak diplomaları sınıf rehber öğretmenleri tarafından verilirken; okula katkıda bulunan birer plaket takdim edildi. Mezun öğrenciler daha sonra keplerini havaya fırlatarak, mezuniyetlerini kutladılar. Tören, müzisyen ve DJ Ahmet Altunel'in eşliğinde müzik ve eğlence ile son buldu.