4 yıl önce çıkan yangın sonucunda tamamen yanarak küle dönen Beylik Han'ının çalışmaları bitme aşamasına geldi.

İnegöl Belediyesi tarafından hazırlanan projenin uygulandığı handa, iç avluda 40, dış kısımda da 22 dükkan yer alıyor.

İŞ YERLERİ HİZMETE BAŞLADI

Ana binası biten hanın çevresinde bulunan işyerleri de yapılarak sahiplerine teslim edildi. Esnaflar yeni yapılan işyerlerinde hizmet vermeye başladı.

Anıtlar Bölge Kurulu'na onaylattırılan restorasyon planı çerçevesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde inşa edilen Beylik Han'ının restorasyon çalışmaları 2015 yılı Mayıs ayında başlanmıştı.

İNEGÖL'ÜN EN GÜZEL MEKANI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, restorasyon çalışmaları tamamlanan Beylik Hanı'nın (Cafer Paşa Hanı) İnegöl'ün en güzel mekanı olarak yeniden hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

İlçenin en önemli değerlerinden biri olan ve 2013 yılında çıkan yangın sonucu hanın ayağa kalkma sürecinin 2015 yılında başladığını anımsatan Altepe,

"Cafer Paşa Hanı, İshak Paşa Külliyesi'yle birlikte çarşıya hareket getirecek. Şimdiden bölgemiz, halkımız ve esnafımız için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

4 YIL ÖNCE YANGIN ÇIKMIŞTI

İnegöl'ün tarihi Beylik Han'ında Ekim 2013 tarihinde çıkan yangın sonrası 46 işyerinden 32'si tamamen zarar görürken, 2 işyeri kısmen, 6 işyerinin ise çatısı zarar görmüştü.