İnegöl'de hat sanatları üzerine faaliyet gösteren Yapıcı Sanat Merkezi'nde sergilenmekte olan tek sayfalık kuranı kerim, vatandaşların dikkatini çekiyor.

TOPLAM 340 SATIR

Diyanet'in 5 yıllık stratejik planı ortaya çıktı Diyanet'in 5 yıllık stratejik planı ortaya çıktı

İş yeri sahibi Ali Kemal Yapıcı, tek sayfalık Kuran-ı Kerim'in toplam 340 satırdan oluştuğunu belirterek,

"Aşağı yukarı 1,5 aylık bir çaba sonunda tasarımı hazırladık ve bu şekilde sunduk. Harflerin büyüklüğü ortalama 1 mm kadar. Her satırda 2 sayfa var. Tek sayfaya sığdırdığımız Kur'an-ı Kerim, 120 santimetre genişliğinde, 80 santimetre yüksekliğinde" dedi.

Tek sayfalık Kur'an-ı Kerim'in pek bulunmadığını ifade eden Yapıcı "Ortak bir düşüncemizdi. Kur'an-ı Kerim'in tek sayfa olduğu tablolar piyasada çok fazla bulunmuyor. İstedik ki insanlar böyle güzel bir şey görsünler" dedi.

3 AYDA TAMAMLANDI

Yunus Şimşek ise:

"Ali Kemal arkadaşımla bir akşam otururken bir arkadaşımıza hediye yapacaktık. Değişik bir şey yapalım dedik. İlk bir iki hafta baya bir zorluk çektik, yaklaşık 1,5-2 ay tasarımı sürdü. Daha sonra ayetlerin sırasını sayfaların sırasını tekrar kontrol ettik. Bu da bizim 1 ay kadar zamanımızı aldı. Rabbimiz imkan verdi ve bu hale getirebildik" dedi.

Tek sayfalık Kuran-ı Kerim'in okunabilir olduğunu söyleyen Şimşek:

"Güzel bir manevi bir hediye olabilir. Kuran-ı Kerim'in okuna birliği var. Yaklaştık rahatça okuyabiliyoruz. Okumak isteyen birisi karşısına geçip rahatlıkla okuyabilir" diye konuştu.