İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz ile İnegöl Yerel Kültür Derneği Başkanı İbrahim Bayram, ortak açıklama metnini imzaladı.

Sedef Pastanelerinde iki derneğin yönetiminin de yer aldığı toplantıda açıklamayı Erdoğan Kızmaz yaptı. Kızmaz;

"Alparslan'ın, Süleyman Şah'ın, Hayme Ana'nın, Ertuğrul Gazi'nin, Osman Gazi'nin torunları olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu dünyaya yayıldığı bu topraklarda yüzyılladır birlikte kardeşçe yaşamaktayız.

Her zaman ve her şartta devletimizin bekası için üzerimize düşen bütün sorumlukları gözümüzü kırpmadan yerine getirdik, yine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

İKİ DERNEĞE GEREK YOK

"Bizler İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği ve İnegöl Yerel Kültür Derneği olarak İnegöl'deki manav, Yörük, muhacir kardeşlerimizi kültürel değerlerini yaşatmak, gelecek nesillere doğru olarak aktarmak adına kurulmuş sivil toplum kuruluşlarıyız" diyen Kızmaz;

"Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olmanın bugünlerde ne kadar önemli olduğunun farkındayız.

Bizler de İnegöl'deki manav, yörük ve muhacir halkımızı temsil etmede, iki derneğe gerek olmadığını, birlikte olmanın rahmet, ayrılığın azap olduğu anlayışı doğrultusunda tek çatı altında buluşmaya, bir ve beraber olmaya yönetim kurulları olarak karar aldık.

Bu süreci olabildiğince üyelerimizle ve halkımızla istişare ettik. Halkımız tarafından bu birliktelik büyük oranda teveccüh ile mutlulukla karşılandı" ifadelerini kullandı.

ÇINARIN ALTINDA HERKESE YER VAR

Erdoğan Kızmaz, sürecin tamamlanmasını da şöyle özetledi:

"Bundan sonraki süreçte İnegöl'de bizler İnegöl Manav, Yörük, Muhacir Kültür ve Dayanışma Derneği olarak İnegöl'deki bütün hemşerilerimizi kucaklayarak her zaman söylediğimiz gibi 'Çınarın altında herkese yer var' sloganı ile Aziz Türk milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.

Eski Bakan evinde ölü bulundu Eski Bakan evinde ölü bulundu

En yakın zamanda tüzük değişikliklerini yapacağımız kongremizi gerçekleştirip; süreci tamamlayacağız. Alınan bu kararın tüm İnegöllü hemşerilerimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Birlik ve beraberliğin sağlanmasındaki düşüncelerinden ve katkılarından dolayı İnegöl Yerel Kültür Derneği Başkan ve yönetimine, Manavlar Derneği yönetim kurulu arkadaşlarımıza, destek olanlar teşekkür ediyoruz"