Bursanın o ilçesinde minik sporcular ödüllerini aldı Bursanın o ilçesinde minik sporcular ödüllerini aldı

ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan yaptığı açıklamada;

"6764 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına dair Kanun'un, 9 Aralık 2016 tarih ve 29913 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi ile birlikte; 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda üyelerimizi yakından ilgilendiren bazı değişiklikler yapılmıştır"

DEVLET 2-3'ÜNÜ KARŞILAYACAK

"28 Aralık 2016 tarihinde MEB'de düzenlenen 28.Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında 6764 sayılı Kanunla birlikte Mesleki Eğitimde yapılan düzenlemelere göre; çıraklık eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alınmış olup bundan böyle çıraklık eğitimine ilişkin hizmetler Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülecektir.

Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptıran çırak öğrenciler, Bakanlıkça belirlenecek fark dersleri vermeleri kaydıyla Meslek Lisesi diploması alabileceklerdir. Hali hazırda Çıraklık Eğitimine devam edenler, mevcut programlar ve mevzuata göre öğrenimlerini tamamlayacaktır.

Çıraklık Eğitiminin Kalfalık sürecini kapsayan dönemi de, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası kapsamına alınmıştır. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı sonuna kadar uygulanmak üzere 20'den az personel çalıştıran işletmelerde eğitim gören Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine ödenen ücretin (Asgari ücretin net tutarının yüzde otuzu)üçte ikisi Devlet katkısı olarak ödenecektir"

ZORUNLU HALE GELDİ

"Belirtilen sürenin 5 Eğitim Öğretim yılına kadar uzatılmasında Bakanlar Kurulu yetkili kılınmıştır. Yukarıda belirtmiş olduğum maddeler ile iş yerlerimizde çalıştırdığımız Çıraklarımızın Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt olmaları ve ilgili Meslek dalında eğitim almaları zorunlu hale getirilmiştir.

Firma sahiplerimizin daha detaylı bilgi sahibi olabilmeleri için Sanayi Bölgesinde bulunan Mesleki Eğitim Merkezi'ne başvurmalarını hatırlatır, hayırlı işler dilerim" dedi.