İnegöl Hayvan Pazarında kurbanlık hayvan satış yeri kiralama ihalesi Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın ihaleye katılmak üzere hazır bulunduğu salonda emniyet ekipleri güvenlik önlemi alırken, açık arttırma usulü ile yapılan ihalede 183 kotradan 96'sının satışı gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel Başkanlığında gerçekleştiren ihalede İnegöl Belediyesi 103 bin TL gelir elde etti.

Belediye Başkanvekili Turgay Yel, "Vatandaş yerinden memnun olup geçen yıl kurban bayramı sonrası parasını yatırmış, makbuzunu almış ve yeri bu yıl için de kiralamış. Sizler de bu sene ihaleye katılıp aldığınız alanları yerinizden memnun kalırsanız bayram sonrası önümüzdeki yıl için bu şekilde kiralayabilirsiniz."

"Bunun için belli bir süre vereceğiz. Fakat herkes kendi yerini almak şartıyla. Şuanda elimizde 325 tane alan var. Bunların 142 tanesini geçen seneki parasını yatıran vatandaşlarımız almışlar. 183 tane de boş var" diye konuştu.

GEBELİK MUAYENESİNİ MUTLAKA YAPTIRIN

Dişi hayvanını pazara getirecek olan vatandaşların gebelik muayenesini yaptırması uyarısında bulunan Turgay Yel, "Belgesiz gelmeleri halinde de bizim buradaki veteriner arkadaşlarımızın gözetiminde kontrolleri yapılacak ve kontrollerde gebe olduğu anlaşılan numaraları belli hayvanlar hem doğru olmadığı için hem de gebeliği kontrol etmek amacıyla pazarda bulundurtmayacağız" ifadelerinde bulundu.

HAYVNA PAZARI 1 AĞUSTOS'TA AÇILACAK

Turgay Yel, 1 Ağustos tarihinden önce kesinlikle hayvan pazarına giriş olmayacağının da altını çizerek "Biliyorsunuz ki kurban bayramı 1 Eylül tarihinde ve biz pazara girişi bir ay öncesinden yani 1 Ağustos itibariyle başlatıyoruz. Bunun üstüne basa basa söylüyoruz 1 Ağustos'tan bir gün önce gelse bile almayacağız."

O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!

"1 Ağustos günü kapılar açılacak ve yerleştirmeye müsaade edilecek. Bayramdan dört gün sonra da yani 4 Eylül'den sonrada orada kesinlikle kurbanlık kalmayacak. Ayrıca kurban bayramı süresince ve sonrasında kesinlikle kurbanlık kesimine müsaade edilmeyecek" açıklamalarında bulundu.

103 BİN TL GELİR ELDE EDİLDİ

Açıklamanın ardından ihaleye geçildi. Kurbanlık satıcılarının yoğun ilgi gösterdiği ihalede satışa çıkarılan 183 kotradan 96'sı sahibini buldu. 87 kotra ise boş kaldı.