İcra dairelerinin etkinliğini artırmayı amaçlayan ve tüm işlemlerin tek merkezden yapılarak işlemleri hızlandırmayı amaçlayan düzenlemeler doğrultusunda İnegöl Adalet Sarayı binasında modern icra dairesi oluşturuldu. 3. İcra dairesi olarak adlandırılan icra müdürlüğünün açılışı dün gerçekleşti.

AMAÇ HIZLI YANIT

Yeni sistem ile beraber, İnegöl Adliyesi'nde bulunan 1. ve 2. İcra Müdürlükleri kapanacak, tek icra dairesi olacak.

Yeni sistem ile icra müdürlüklerinin iş yükünün azaltılması ve giderek artan taleplere daha hızlı yanıt verebilmeleri amaçlanıyor.

2 MÜDÜRLÜK KAPANACAK

Tarama işlemlerinin ardından 1. ve 2. İcra müdürlüklerinin kapanacağını ifade eden Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü İcra ve İflas Hizmetleri Daire Başkanlığı Tetkik Hakimi Mustafa Selman Çelik:

Basın İlan Kurumu Yönetimi’nden Şanlıurfa Valisi Şıldak’a ziyaret Basın İlan Kurumu Yönetimi’nden Şanlıurfa Valisi Şıldak’a ziyaret

"Yeni icra modelimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Dün itibari ile personel arkadaşlarımız çalışan arkadaşlara gerekli eğitimleri vermişlerdi.

3. Daireyi kuruyoruz ancak yeni bir daire kurmak ve işleri arttırmak şeklinde bir yanlış anlaşılma olmasın. 1 ve 2. İcra müdürlüklerinin evrakları tarama işlemleri bitince o daireleri kapatıp 3. İcra müdürlüğünde birleştirmiş olacağız.

Bu şekilde tek icra dairesi olarak çalışmış olacağız. Bu da fazla icra dairesi yerine tek icra dairesi olarak çalışmaya devam edecek" dedi.

6 BÜRO

3.icra dairesinde 6 büronun olacağını belirten Çelik;

"6 tane alt büromuz var; haciz büromuz, mali işlemler, dosya, arşiv, esas büro, danışma büromuz bulunmakta.

Her büro kendi işlemlerinde uzmanlaşma şeklinde devam edecek çalışacaklar. Güzel bir çalışma ortaya çıkacağının kanaatindeyiz" diye konuştu.

24. AÇILIŞ İNEGÖL'DE

Türkiye'de 23 bölgede uygulamaya giren icra dairelerinin 24.sü İnegöl'de açıldığını söyleyen Mustafa Selman Çelik, şöyle devam etti:

"Türkiye'de şuan 23 bölgede bulunuyor, burası 24. bölge hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz.

Tabi süreçte Başsavcım, başkanım, idari işler müdürlerimiz diğer personel arkadaşlarımız, baro temsilcimiz sağ olsunlar ellerinden gelen tüm katkıyı gösterdiler, sağ olsunlar. Bu konuda bakanlığımıza da teşekkür ederiz yardımları için."

TEŞEKKÜR ETTİ

Kısa bir selamlama konuşması sonrası yapan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk:

"Bu güzel eser için bakanlığımıza ve emeği geçen tüm bürokratlarımıza, kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Başta avukat meslektaşlarım olmak üzere hepsine hayırlı bol kazançlı bir hizmet binası olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından şehir dışından açılışa katılan isimlere İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk tarafından plaket takdim edildi.