2011 yılında minaresi yıkılan caminin yerine mahalle sakinleri yeni cami yaptırdı.

Altında Kuran Kursu bulunan caminin resmi açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Pilav şöleniyle organize edilen açılışa, yoğun katılım oldu.

Her şeye yemin edenler, çok yemin edenler, yemininden dönenler, dikkat! Her şeye yemin edenler, çok yemin edenler, yemininden dönenler, dikkat!

14 AYDA TAMAMLANDI

Mevlid-i şerifin ardından başlayan açılışta konuşan Mahalle muhtarı İbrahim Arıkan, Eski caminin minaresinin yıkılmasından dolayı 24 Ekim 2014 tarihinde yeni caminin inşaatına başlandığını söyledi.

Muhtar Arıkan,

"14 ay gibi kısa bir süre içerisinde hayırseverlerimizin desteği ile inşaatını tamamlamış bulunmaktayız.

Camimizin inşaatında maddi ve manevi yardımda bulunan Süpürtü Mahallesi halkına, hayırsever vatandaşlarımıza ayrıca inşaatımızı durduralım dediğimiz bir günde imdadımıza yetişen ve bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a teşekkür ederim" dedi.

CAMİLERDE RAMAZAN TEMİZLİĞİ

Camilerin önemine değinen Belediye Başkanı Alinur Aktaş,

"Bir gün hepimiz toprak olacağız. Bıraktığımız eserler, hayırlar bizimle beraber ilelebet devam edecek. Camiyi sadece 5 vakit namaz, Cuma veya bayram namazları kılmak içir bir araya gelinen yerler olarak biliyoruz ama cami bizim aslında 24 saatlik hayatımızı kapsayan bir yer.

Camilerimizi daha temiz bırakmak durumundayız. Camiler birlik ve beraberliğimizin sağlanmasına vesile olsun" diye konuştu.

Aktaş, Ramazan ayı öncesi merkez ve kırsal mahallelerde bulunan camilerde temizlik çalışması yapacaklarını da aktardı.

CAMİLERE İHTİYAÇ VAR

Müftü Kazım Güzel ise "Büyük bir başarı. Allah hepsinden razı olsun. İnegöl genelinde 12 tane de inşaatı devam eden camilerimiz var.

İnegöl'de aslında camilere ihtiyacımız var. Cemaatimizin yüzde 30'luk kısmı Cuma ve bayram namazlarında dışarılarda namaz kılıyorlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından dua yapılarak kurdele kesimi yapıldı. Açılış programı, öğle namazının camide kılınmasıyla son buldu.