Edebey Mahallesi'nde, Fahrettin Erdoğan ve İzzet Acar'ın hayata geçirdiği uygulamayı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren yerinde inceledi.

ÖRNEK OLACAK

İnegöl'de örtü altında topraksız tarım uygulamaları kapsamında çilek yetiştiriciliğinin başladığını aktaran Ekren,

"Umarım bu atılım İnegöl çiftçisine örnek olup, giderek yaygınlaşacak. Kalite ve rekolte sağlama açısından örtü altı topraksız yetiştirme uygulaması çok önemli. 6 katı civarında ürün elde edilebiliyor."

TOPRAKSIZ ÜRETİM

"Yatırım maliyeti 160 bin TL civarında olmasına rağmen 3 yıl içerisinde amorti edecektir. Topraksız tarım yönteminde üretilen ürüne suyoluyla tarım ilaçları verilmektedir.

Ürünün besin değerleri otomasyon sistemiyle otomatik olarak sağlanmaktadır. Ürünün tadında da olumlu yönde artış olacaktır."

"Toprakta yetiştirilen çileğin en sıkıntılı durumu açık alanda yapıldığı için yağış ve farklı iklim etmenlerinden dolayı zarar görmektedir.

Kontrollü örtü altında topraksız üretimde yapıldığında iklimsel etmenlerden minimize etkilenmektedir" dedi.

O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!

BİR DÖNÜMDE 6 DÖNÜMLÜK ÜRETİM

Topraksız tarımla çilek üretimi yapan çiftçi Fahrettin Erdoğan ise:

"Bu çalışmamızı yapmamızın amacı İnegöl'e yeni bir sistem kazandırmak. Bizim amacımız az bir yerden fazla miktarda ürün almak.

Bir dönüm alanda bu çalışmayı başlattık. Bir dönüm alanda 6 dönümlük üretim yapacağız. Yıl boyu ekim yapıp ürün alabiliriz" diye konuştu.