Çeşitli vergilendirmelerle ilgili 105 bin mükellefi bulunan İnegöl Belediyesi, en sadık mükelleflerini plaketle onurlandırdı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 33 yıldır ödemelerini zamanında ve hiçbir geciktirme olmadan itinayla ödeyen ve devletin zamanında ödenmeyen vergi borçlarından dolayı öngördüğü yapılandırmalardan hiçbir şekilde yararlanmayan 84 yaşındaki Asiye Işık ve 74 yaşındaki Sabri Nigişgül'ü evlerinde ziyaret ederek kendilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür edip, plaket ve bazı hediyeler takdim etti. Ziyaretlerde Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da hazır bulundu.

ONUR VERİCİ

İlk ziyaretini 74 yaşındaki Sabri Nigişgül'e yapan Aktaş, bu duyarlı davranışı için teşekkür ederek kendisinin örnek bir davranış sergilediğini söyledi. Nigişgül'e plaketini ve hediyelerini takdim eden Aktaş, ardından 84 yaşındaki Asiye Işık'ı ziyaret etti.

Başkan Aktaş'ı evde çocukları ve torunlarıyla karşılayan Işık, bu yaşta plaket almanın kendisi için onur verici bir durum olduğunu söyledi. Asiye Işık, nazik düşünceleri için de Başkan Aktaş'a teşekkür etti.

HİÇBİRŞEY BEDAVA DEĞİL

Asiye Işık'ın ziyaretinde konuya ilişkin bir açıklama da yapan Başkan Aktaş,

"İnegöl Belediyesi olarak alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ederken, takdir edersiniz ki bu çalışmaların karşılanabilmesi için de bir finansmana ihtiyaç var. Nihayetinde bir hiçbir şey bedava olmuyor ve bir bedel karşılığında gerçekleşiyor.

Tabi vatandaş olarak, mükellef olarak sahibi olduğumuz evle, ödediğimiz suyla veya farklı vergilerle kamuya ve belediyeye karşı sorumluluklarımız var. Bu noktada İnegöl Belediyesi'nin 105 bin 749 tane mükellefi var. Bu mükelleflerin de farklı farklı tarihlerde ödemeleri var" dedi.

İNEGÖL BUGÜN İNEGÖL OLDUYSA ONLARIN SAYESİNDE

İnegöl'ün bugünlere gelmesinde vatandaşlık görevlerini yerine getiren bireylerin katkısının büyük olduğunu belirten Aktaş,

"Biz iyi vatandaş olmayı tanımlarken sadece kişisel olarak vazifelerimizi değil, devlete karşı, kamuya karşı, belediyeye karşı, konu komşuya karşı da yaptığımız iş ve işlemlerin bu iyi vatandaşlık içerisinde önemli bir yeri olduğunu özellikle her yerde ifade ediyoruz.

Bu manada Mali Hizmetler Müdürlüğümüzün bu yıl yapmış olduğu değerlendirmede 1984 yılından beri 33 yıldır kurumumuza ödemelerini zamanında ve hiçbir geciktirme olmadan itinayla ödeyen, ayrıca devletimizin zamanında ödenmeyen vergi borçlarından dolayı öngördüğü yapılandırmalardan hiçbir şekilde yararlanmamış örnek kişilerden iki kişiyi İnegöl'de belirledik.

Takdir edersiniz ki tecrübe, yaş çok önemli şeyler. Büyüklerimiz bizim her şeyimiz. İnegöl bugün İnegöl olduysa onların emeklerinin, katkılarının çok önemi var.

Bunlardan biri de Asiye teyzemiz. Bugün evinde ziyaretteyiz, kendisi 84 yaşında Asiye Işık. Evlatları ve torunlarıyla birlikte sağ olsunlar bizi karşıladılar. Yine az önce de Sabri Nigişgül ağabeyimizi evinde ziyaret ettik. O da 74 yaşında. Kahvelerini içtik, onlarla da sohbet ettik. Ben bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VATANDAŞIN PARASI İLE OLUYOR

Aktaş, şehrimiz daha iyi yerlere gelecekse, ülkemiz daha iyi yerlere gelecekse muhakkak vatandaşlık sorumluluklarının yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Aktaş, "Çünkü bu belediye doğumdan ölüme kadar hizmet etmeye çalışıyor.

Biliyorsunuz vefatlarla alakalı bütün cenaze işlemleri tarafımızdan ücretsiz olarak yürütülüyor. Alt yapıda üst yapıya, çocuk parkında spor sahasına kadar farklı alanlarda farklı çalışmalar gerçekleşiyor. Ama bunların hepsi bir bedel karşılığında gerçekleşiyor. Biz eğer vatandaşlık görevimizi, sorumluluğumuzu yerine getirirsek bunun karşılığında daha iyi hizmetler almak da mümkün olabilir.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı

Ben bu yönüyle bugüne kadar bu itinayı gösteren Asiye teyzemize ve Sabri ağabeyimize yürekten teşekkür ediyorum. Son yıllarda maalesef bu konuda bir duyarsızlık olduğunu da görüyoruz. Ama her şeyi zamanında ve itinayla yatırmanın da bana göre bir ayrıcalığı olsa gerek.

Biz de bizzat Asiye teyzemiz ve Sabri ağabeyimizi evlerinde ziyaret ederek hediyelerini kendilerine takdim ettik. Tekrar kendilerine teşekkür ediyorum" açıklamalarında bulundu.

Aktaş, Sabri Nigişgül ve Asiye Işık'a plaketleriyle birlikte kahve fincanı takımı ve çikolata takdiminde bulundu.