BÜYÜK BİR MÜCADELEYİ ÖRGÜTLEDİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Birol ATAY Atatürk Anıtı önünde yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Çanakkale kahramanı Mustafa Kemal Paşa'nın Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun'a ayak basmasının üzerinden tam 99 yıl geçti.

Samsun'a gidinceye kadar İstanbul'da kaldığı 6 ay içinde işgal kuvvetleri donanmasının gitmesini sağlayacak büyük bir mücadeleyi örgütledi.Mustafa Kemal Paşa, yanındaki bir avuç isimsiz kahramanla Samsun limanına çıktığında işgal kuvvetlerinin "geldikleri gibi gitmeleri" için eşsiz bir strateji izledi.

Mustafa Kemal Paşa büyük bir inançla çıktığı yolda, ülkeyi kurtaracak orduyu örgütlemeden önce bu mücadeleyi yönetecek Büyük Millet Meclisini örgütledi. Bu amaçla yurdun her köşesinde kongreler toplanmasını sağladı. Bu kongrelerde seçilen delegelerin oluşturduğu Gazi Meclisimiz emperyalizme karşı Ulusal Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırdı.

Ahmet Bereket yeni parti mi kuruyor? Ahmet Bereket yeni parti mi kuruyor?

İşte bu zafer sonucu, Mustafa Kemal Paşa, Mustafa Kemal Atatürk oldu. Yani Türk ulusunun "ATASI".Türkiye Cumhuriyeti'ni geleceğe taşıyacaklar için her 19 Mayıs bir başlangıçtır. 99 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkeyi kurtarmak için yola çıkması gibi... Yine biz kazanacağız.

Cumhuriyet ve Atatürk düşmanları Geldikleri gibi gidecekler... Bu duygu ve düşünceler ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürkçü Düşünce!"