Alfa Romeo, Citroen, Dodge, DS ve Fiat dahil olmak üzere popüler otomobil markalarının üst şirketi olan Stellantis, elektrikli araçlarında yeni bir dönem başlatacağını açıkladı. Stellantis, markalarında Tesla Kuzey Amerika Şarj Standardını (NACS) benimseyeceğini duyurdu.

Stellantis, Tesla NACS şarjını kullanacağını açıkladı

Stellantis’ten gelen açıklamaya göre; 2025 yılından itibaren markaların belirli modelleri NACS şarj portuna sahip olacak. Bu sayede elektrikli araçlar Tesla’nın Supercharger ağından faydalanacak. Şirket ayrıca mevcut elektrikli araç sahiplerinin Supercharger için dönüştürücü vereceğini söyledi.

Stellantis’in kararıyla birlikte Tesla, tescilli şarj standardının tüm büyük otomobil üreticileri tarafından benimsendiğini görmüş oldu. Daha önce Ford, GM, Volkswagen ve Mercedes gibi markalar NACS’yi araçlarına yerleştireceğini söylemişti.

İki Büyük Firma Güçlerini Birleştiriyor!2

Tesla ilk olarak geçen yıl, diğer otomobil üreticilerinin kendi şarj teknolojisini ve Supercharger ağını kullanmasına izin vermeye başladı. Bu hamle, elektrikli araç satın almayı düşünen sürücüler için önemli bir endişe kaynağını gidermiş oldu. Onlarca elektrikli model, hızlı şarj altyapısını kullanmaya başladı.

Stellantis ise NACS uyumluluğunu duyuran son büyük marka oldu. Bu karar, Tesla tarafından geliştirilen şarj portunun evrensel olarak kullanılmasına da kapı aralıyor.

Türkiye'de yılın otomobilleri seçiliyor: 7 finalist belli oldu! Türkiye'de yılın otomobilleri seçiliyor: 7 finalist belli oldu!

Şirket, elektrikli otomobil sürücülerinin şu anda mobil uygulamalar aracılığıyla 134 binden fazla şarj cihazını kullandığını belirtti. Stellantis’in alt markaları, önümüzdeki yıldan itibaren Tesla Supercharger istasyonlarından yararlanabilecek.

Otomobil haberleri için tıklayın.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK