Sezon sonunda toplam 3 takımın TFF 1. Lig'de yükseleceği 2. Lig'de ilk yarının ardından Beyaz Grup'ta Gümüşhanespor, Kırmızı Grup'ta ise averajla Menemen Belediyespor zirvede yer aldı.

Beyaz ve Kırmızı Grup'ta 18'er takımın mücadele ettiği TFF 2. Lig'de ilk devre heyecanı tamamlandı. Gruplarını lider bitirecek takımların doğrudan TFF 1. Lig'e yükseleceği, lideri takip eden dörder takımın play-off oynayacağı ligde, son 3 sırada yer alacaklar ise TFF 3. Lig'e düşecek.

Toplam 4 takımın 38'er puana sahip olduğu Kırmızı Grup'ta ilk 4 sırada averajla Menemen Belediyespor, Sivas Belediyespor, Hatayspor ve Afjet Afyonspor yer aldı. Bu 4 takımı 32'er puana sahip Keçiörengücü ile Sancaktepe Belediyespor izledi.

Bucaspor'la 13 puana sahip Tuzlaspor'un averajla düşme hattında tamamladığı ilk yarıda eksi 3 puan cezası alan ve 5 puana sahip Kocaeli Birlikspor 17. sırada yer alırken eksi 9 puan cezası bulunan Mersin İdmanyurdu ise eksi 6 puanla son sırada yer aldı.

Menemen Belediyespor'un 8 hafta ilk sırada tamamladığı ligde Keçiörengücü 6, Hatayspor 2 ve Amed Sportif Faaliyetler de 1 hafa zirvede kendilerine yer buldu.

EN GOLCÜ TAKIMLAR

Kırmızı Grup'ta takımlar 430 gol atarken, 43 gol atan Keçiörengücü ile 38 gollü Menemen Belediyespor en golcü, 10 golü bulunan Mersin İdmanyurdu en az gol atan takım oldu. Grupta Menemen Belediyespor'la 16 gole ulaşan Samed Ali Kaya en golcü isim konumunda bulunuyor. Tokatspor ve Mersin İdmanyurdu'nun deplasman galibiyeti bulunmazken, Sivas Belediyespor dış sahada hiç yenilmedi.

İLK DEVRENİN 'ENLERİ'

En az galip gelen Mersin İdmanyurdu (1), en fazla galip gelen Menemen Belediyespor, Hatayspor (12), en fazla berabere kalan Tokatspor (6), en az berabere kalan Mersin İdmanyurdu (0), en fazla yenilen Mersin İdmanyurdu (16), en az yenilen sivas Belediyespor, Afjet Afyonspor (1), en fazla gol atan Keçirörengücü (43)

En az gol atan Mersin İdmanyurdu (10), en fazla gol yiyen Mersin İdmanyurdu (62), en az gol yiyen Hatayspor, Sivas Belediyespor (8), kendi sahasında en başarılı Menemen Belediyespor (27 puan), kendi sahasında en başarısız Mersin İdmanyurdu (3 puan), kendi sahasında en fazla galip gelen Menemen Belediyespor (9),

Kendi sahasında en az galip gelen Kocaeli Birlikspor, Mersin İdmanyurdu (1), kendi sahasında en fazla berabere kalan İnegölspor, Tokatspor, Amed Sportif Faaliyetler (4), kendi sahasında en az berabere kalan Menemen Belediyespor, Sivas Belediyespor, Eyüpspor, Mersin İdmanyurdu (0), kendi sahasında en fazla yenilen Kocaeli Birlikspor, Mersin İdmanyurdu (7)

Kendi sahasında en az yenilen Menemen Belediyespor, Hatayspor, Afjet Afyonspor (0), kendi sahasında en fazla gol atan Menemen Belediyespor (28), kendi sahasında en az gol atan Mersin İdmanyurdu (4), kendi sahasında en fazla gol yiyen Mersin İdmanyurdu (24), kendi sahasında en az gol yiyen Hatayspor (0)

Fenerbahçe kafilesi Konya'ya geldi Fenerbahçe kafilesi Konya'ya geldi

Deplasmanda en başarılı Afjet Afyonspor (18), deplasmanda en başarısız Mersin İdmanyurdu, Tuzlaspor (0), deplasmanda en fazla galip gelen Afjet Afyonspor, Keçiörengücü, Hatayspor (5), deplasmanda en az galip gelen Tuzlaspor, Mersin İdmanyurdu (0), deplasmanda en fazla berabere kalan Sivas Belediyespor (5),

Deplasmanda en az berabere kalan Kastamonuspor 1966, Tuzlaspor, Mersin İdmanyurdu (0), deplasmanda en fazla yenilen Tuzlaspor, Mersin İdmanyurdu (9), deplasmanda en az yenilen Sivas Belediyespor (0), deplasmanda en fazla gol atan Keçiörengücü (18), deplasmanda en az gol atan Tuzlaspor (3), deplasmanda en fazla gol yiyen Mersin İdmanyurdu (38) ve deplasmanda en az gol yiyen Sivas Belediyespor (5)