İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği'nin İnegöl'ü ve İnegöl mobilyasını dünyaya tanıtmak için geçtiğimiz yıl başlattığı İnegöl Dünya ile Buluşuyor projesinin ikincisi 7/8 Kasım tarihlerinde Amerika Kıtası büyükelçileri ile gerçekleşecek.
10 ÜLKE TEMSİLCİSİ GELECEK
Konu ile alakalı bir açıklama yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl İnegöl Dünya İle Buluşuyor projemizin ilkini Afrika Kıtası büyükelçileri ile başlatmıştık. İlk gün söylediğimiz gibi kıta kıta ilerlediğimiz projemizde hedefimiz kentimizi ve mobilya sektörümüzü dünyaya tanıtmak. Bu sene Amerika Kıtası ülkelerinin temsilcilerini İnegöl'de ağırlayacağız. Amerika kıtasında bulunan ülkelerden 13'ünün ülkemizde siyasi misyonu var. Bu ülkelerin tamamıyla iletişime geçtik ve davetlerimizi yaptık. Nasip olursa 10 ülkenin Büyükelçi, konsolos yada ticaret ataşesini kentimizde ağırlayacağız" dedi.
DOĞRU İSİMLERE ULAŞTIK
Bu tip organizasyonların geleceğe dönük olduğunun altını çizen Uğurdağ "Bu projede hedefimiz yeni pazar arayışımızda birinci kaynaktan güvenilir bilgi alabilmek aslına bakarsanız. Geçtiğimiz yıl Afrika büyükelçileri ile yaptığımız organizasyonun ardından pek çok ülkeden mobilya sektörüne dair doğru güvenilir bilgiler aldık. Doğru isimlere ulaştık. Bu bilgileri gerek MODEF fuarında gerekse kendi yapacağımız B2B organizasyonlarında kullanmaktayız. Ayrıca geçen yıl gelen pek çok büyükelçi bizlere vize ile alakalı kolaylık sağlayacaklarının sözünü verdiler. Yani siz kendinizi doğru anlatıp karşılıklı güveni sağlarsanız pazarda yol almanız kolaylaşır. Bu projede böyle bir proje" diye konuştu.
İNEGÖL'Ü TANITIYORUZ
Projenin tüm kenti ilgilendirdiğini belirten Başkan Yavuz Uğurdağ "Biz burada sadece İnegöl mobilyasını tanıtmıyoruz, kültürüyle tarihiyle ve topyekun ticareti ile İnegöl'ü tanıtıyoruz. Gelen misafirlerimiz kent müzemizi de ziyaret ediyor, Mobiliyum'u da geziyor, fuara da uğruyor, Ticaret Odamızda genel ticaret hakkında da bilgiler alıyorlar. Ben sizlerin huzurunda ayrıca bizlere her projede olduğu gibi destek veren İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a, iki yıldır bu projede yer alan İstanbul İhracatçı Birlikleri Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı Ahmet Güleç'e, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl'a Modef Fuarcılık Yönetim Kuruluna ve Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han'a desteklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum." Dedi.

Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki