Birçok kişinin mesleki ve sanatsal eğitim aldığı İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) 5 yıldır verdiği eğitimlerle kursiyerlerine istihdam kapılarını açıyor. Sanat ve mesleki alanlarda ücretsiz kurslar açan İNESMEK, kursiyerlerinin meslek yada iş sahibi olmalarını sağlıyor.

11 BİN KİŞİYE EĞİTİM

İNESMEK'i halkın ayağına götürdüklerini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "5 yıllık süreçte ön kayıt olarak 16 bin 653 başvuru kabul edilirken, 11 bin 462 vatandaşımız çeşitli branşlarda eğitim aldı. 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde bünyesinde bulunan 29 usta öğretici ile 38 farklı branşta 90 grupla bin 848 kursiyere hizmet veren İNESMEK yoluna emin adımlar ile devam ediyor" dedi.

KURSİYERLER GURURLANDIRIYOR

İNESMEK'in halkın saklı kalmış hünerlerini gün yüzüne çıkarttığını aktaran Başkan Aktaş, "Bu şekilde kursiyerlerimiz dönem dönem hem ara sergilerle hem de bireysel sergilerle eserlerini bizlerle paylaşıyor. İnegöl Belediyesi ve İNESMEK olarak kursiyerlerimizin bu başarısı bizleri ziyadesiyle gururlandırıyor."

MSB: 4 terörist etkisiz halde MSB: 4 terörist etkisiz halde

"Şuana kadar yüzlerce kursiyerimiz İNESMEK kurslarından aldığı eğitimle iş hayatına atıldı. Bunların içerisinde özellikle bayanlarımız büyük bir çoğunluğu oluşturmaktadır. İnegöllü bayanlar kurslarımızda aldıkları eğitim sayesinde iş hayatına atılmakta hatta bazıları kendi işini kurmakta ve bu sayede aile bütçesine katkı sağlamaktadır" diye konuştu.