Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın öncülüğünde gerçekleştirilen 'Enflasyonla Topyekun Mücadele' programında enflasyon konusuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Başkan Malkaç yaptığı açıklamada;

Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor

"Bizler uzun yolların yolcusuyuz. Zira hedefimiz büyük ve meselemiz Türkiye'dir. Çünkü üzerinde var olduğumuz, bizlere şüheda kanıyla emanet edilmiş bu topraklar, memleketimizdir. O yoksa bu dünyada aldığınız nefesin bedeli de büyük olur. Dünyanın güç konjonktüründe dengeler yeniden tesis edilirken Türkiye, hakkı olanı geri istiyor. Büyük hedefler, büyük sorumluluklar ve elbette büyük fedakarlıklar ister. Bugün burada, böylesi yürekli ve gönüllü insanlar, işte bu sorumluluğun bilinci ile toplandı. Bizler, analizlerimizi ve doğru bildiğimiz hususları devletimizle her vesile ile paylaşmaktan geri durmadık. Ekonominin, üretim-yatırım-tasarruf sacayağına oturması şartı temel düsturumuzdur. Bunun dışında, bizim bir temennimiz, daha doğrusu ısrarla savunduğumuz bir ilkemiz var."

ERİYEN PARA DEĞİL, ERİYEN MİLLİ SERVETİMİZ

"Enflasyon sarmalı, hedeflerimizin önünde bir pranga gibi duruyor. Enflasyon, tek başına ekonomik bir olgu değil, sosyal kodlarımıza da zarar veriyor. Değerini yitiren sadece para mı? Hayır! Alın teri, üretim azmi, yatırım hevesi, gelecek umudu. Eriyen para değil, eriyen milli servetimiz oluyor. Bu nedenle, Enflasyonla Topyekun Mücadele programı, bizim zaviyemizde bir destek çağrısıdır. Bu topraklar ve bu millet, memleketimizdir. Bizler, iş insanları olarak memleketimize varlığımızı borçluyuz. Şimdi kendi varlığımızdan fedakarlık etme vaktidir. Türkiye'nin büyük sermaye güçlerinden biri olan MÜSİAD, üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır. Ekonomi yönetimimizin enflasyonla topyekun mücadele kararlılığını sonuna kadar desteklediğimizi, verimli üreterek, israfı önleyerek ekonomideki kısa süreli dalgalanmalara karşı sürdürülebilir, etkili bir mücadele için bugünkü ekonomik şartları dikkate alarak,2018 yılı sonuna kadar devamında üyelerimizle elimizden gelen çabayı göstereceğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.