Gezinin ilk durağı İstanbul Aydın Ünivesitesi oldu. Üniversitede görevli uzmanlar tarafından hazırlanan bilgilendirme toplantısında kampüsün fakülte dağılımları, fakültelerin özellikleri, mimarlık, mühendislik ve sağlık fakülteleri daha ayrıntılı tanıtıldı.

Öğrenciler, bu fakülteleri gezerek tanıma, değerlendirme imkanı buldular. Tanıma ve bilgilenme amaçlı gezi; İstanbul Bilgi Üniversitesi kampüsü ile sürdü. Yapılan sunumla üniversitenin imkanları ve kapasitesi, bölümleri görevliler tarafından tanıtıldı.

TARİHİ YERLER DE GEZİLDİ

Altın Nesil öğrencilerinin İstanbul gezisi kültürel ve tarihi yerleri tanıma amaçlı devam etti. Sultan Ahmet Camii, Topkapı Sarayı gezildi.

Her iki mekan, öğrencilerde büyük ilgi ve merak oluşturdu. Öğrencilerin ilgililere sorular yöneltmesi, notlar almaları gezinin verimi açısından önemliydi.

GELECEK PLANLAMALARINA DESTEK

Yoğun ilgi ve katılımın gerçekleştiği gezi ile ilgili Altın Nesil Okulları Rehber Öğretmeni Merve Kılıç şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerini arttırmak, yakın ve uzak gelecek planlamalarına destek olmak amaçlı düzenlediğimiz gezi programı beklenilen faydayı sağlamıştır.

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Gezi esnasında katılan öğretmenlerimiz anlık yönlendirme ve bilgilendirmeleriyle etkinlikten alınan verimi arttırmışlardır. Bu süreçte emeği geçen öncelikle Okul Müdürümüz Mesut Mutlu ve geziye katılan değerli öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim"