İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim S.Canbolat, kampüsün güzelleşmesi ve ferah hale gelmesi adına başlayan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Altın Nesil Okulları Türkiye Finalinde! Altın Nesil Okulları Türkiye Finalinde!


ESKİ DİŞ HASTANESİ YIKILDI
Dekan Canbolat, "Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi İstişare Kurulu olarak toplanıp buradaki yerleşkenin ileriye dönük daha iyileştirilmesi, giriş kısmındaki eski Diş Hastanesi'nin yıkılarak girişin oradan verilmesi, öğrenciler ve İnegöl için daha güzel bir üniversite yerleşkesi oluşturulması konusundaki girişimlerimiz sonucunda bugün Diş Hastanesi ve yanı başındaki 2 tütün deposunun yıkılması çalışmalarına başlanılıyor. Umarız bu yıkım daha güzel oluşumların, belki ileride İnegöl'deki yeni bir üniversitenin başlangıcı olur. Mevcut fakülte ve yüksekokulun iyileştirilerek çevreye, öğrencilere ve İnegöl kamuoyuna güzel bir izlenim bırakmasını amaçlıyoruz. Böylelikle öğrencilerin İnegöl'de kalıcı olması, akademik atmosferin, sosyokültürel koşulların daha mevcut hale gelmesi noktasında iyi bir başlangıç olacak. Biraz sonra yıkımın da fiilen başladığını göreceğiz. Hem Uludağ Üniversitesi için hem de İnegöl için hayırlı olsun. Belki de ileride İnegöl'de müstakil bir üniversite için bir zemin oluşmuş olur" dedi.


YENİ BİNA İLERİYE DÖNÜK
Canbolat, basın mensuplarının yıkımın ardından yeni bir binanın yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi: "Öncelikle kampüs alanının güzelleştirilmesi, mevcut yerleşke içerisinde öğrencilerin gezip dolaşabileceği olanakların geliştirilmesini amaçlıyoruz. Binaların yapımı ileriye dönüktür, o daha sonra ortaya çıkacak bir durumdur. En azından şimdi mevcut binaların kullanılması ve gerekli olduğu takdirde iyileştirilmesi söz konusu olacaktır"