Belediye nikah dairesi önünde gerçekleştirilen servis aracı denetimlerine katılan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Korsan taşımacılığın önlenmesi amacıyla denetim yaptıklarını ve bu denetimler sonucunda araçların kayıt altına alındığını söyledi.

463 SERVİSÇİ VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu

İnegöl büyük bir ilçe olduğunun altını çizen Başkan Korkmaz;

İnegöl'de 463 servisçi var. Bu servisçileri kayıt altına toplamamız gerek. Artık bundan sonra çalışma ruhsatları Bursa büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek. Biz bu adaptasyona ayak uyduranların başında geliyoruz. İnegöl Şoförler Odası ve Servisçiler Kooperatifi olarak bu işle ilgili ciddi ve yoğun çaba sarf ediyoruz."

"İnegöl Belediyesinden ruhsatları olan servis araçları çalışmaya devam edecek. Araç değiştirenler, model yükseltenler ve yeni araç alanları Bursa büyükşehir Belediyesi ruhsatlandırıyor. Bursa'dan gelen ekiplerin yaptığı denetimlerde; servis araçlarının iki yanına UNESCO yazısı yapıştırılıyor."

KORSANLARA SIKI DENETİM GELİYOR

"Bunun yanında personel servislerine mavi kuşak, diğer araçlara sarı kuşak çekiliyor. Araçların önüne ayrıca 'S' amblemi yapıştırılıyor. Bunlar aracın servis aracı olduğunu gösteriyor. Bazı arkadaşlara gözdağı veriyoruz. Korsanlara bundan sonra sıkı denetim getiriyoruz. Herkes inşallah aklını başına alır. Bu işi artık parayı verip 'S' plakasını alan arkadaşlar yapacak. Altına araç alıp sağda solda gezenler bu işi yapamayacak. Sıkı denetimlere başlıyoruz" diye konuştu.

VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK

Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilisi ise şöyle konuştu;

"Vatandaşa hizmet için buradayız. Servis araçlarının bulunduğu ilçelerde denetim yapılması yönünde karar alındı. Biz ilçelere gidip servis araçlarının denetimini yapıyoruz. Bu uygulama vatandaşa kolaylık sağlıyor. Bizim istediğimiz ve yönetmelikte belirtilen şartlara uygun araçlar denetimden geçiyor. Genelde araçlar uygun oluyor. Denetimlerin servis araçlarının bulunduğu ilçelerde yapılması güzel oluyor."