Hamd alemlerin Rabbi olan Allah cc.'ya mahsustur. Salat ve Selam, Hz. Muhammed (sav)'e, temiz Ehl-i Beytine, O'nun Ashabına ve Allah'ın nurunu yükseltmek isteyen tüm mücahid / mücahidelerin üzerine olsun.

Ali Küçük Hoca Besairul Kuran adlı tefsirinde şu şekilde açıklama yapıyor. '' Onlar Allah'ın nurunu, Allah'ın İslam nurunu, hidayet ışığını ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Güya ağızlarıyla güneşi örtmek, söndürmek istiyorlar.

Ağızlarıyla, kalemleriyle Allah'ın dinini yok etmek istiyorlar. Allah'ı, Allah'ın dinini, Allah'ın ayetlerini, Allah'ın yasalarını, sistemini yeryüzünden silmek istiyorlar. Müslümanları boğmak ve yok etmek istiyorlar. Zannediyorlar ki Allah'ın dini, Allah'ın güneşi ağızlarıyla üfleyince sönüverecek.

Allah ise kafirler istemeseler de dinini tamamlayacaktır. Allah dinini tamamlamak dışındaki bir seçeneğe asla izin vermeyecektir. İnsanlık tarihinin başından bu yana niceleri Allahın dinini yok etmek, Allah'ın nurunu söndürmek istemişler ama Rabbimiz asla buna imkan vermemiş, bu cinnete kapılanların hepsini helak etmiştir.

Onlar söndürme kavgası verirlerken elbette bizler de o nuru yakmaya, güçlendirmeye çalışacağız. Allah'ın nurunu, Allah'ın kitabını gündemde tutmanın kavgası içine gireceğiz.

Evet O Allah'tır peygamberini hidayetle, hidayeti gösteren bir kitapla ve hak bir dinle gönderen. İşte vahyin ve peygamberin gönderiliş amacı budur. Müşrikler istemese de, kafirler kerih görseler de Allah dinini, bu peygamberiyle gönderdiği bu hak olan İslam dinini bütün dinlere karşı üstün kılacak, galip getirecektir.

Peygamber insanlara yol gösteren mihmandardır. İnsanları dünyada en doğruya, en güzele, ahirette de ebedi kurtuluş ve cennete çağırandır.

Allah tarafından seçilmiş, Allah tarafından eğitilmiş ve hayatı da yine Allah tarafından yasallaştırılıp onaylanmış olarak bize sunulmuş bir hidayet rehberidir peygamber. Bizim örneğimiz, önderimiz, imamımızdır peygamber.

Hayatında zerre kadar bir falso olmayan ve bizim kendisini örnek alıp hayatını yaşadığımız zaman, kendisini taklit ettiğimiz zaman kesinlikle hata etmeyeceğimiz mükemmel bir örnek.

Öyleyse bizler kendimiz için sadece Onu örnek bilmek, imam bilmek zorunda olduğumuz gibi, insanları da Allah'ın bu örnek insanına çağırmak zorundayız.''(5)

(5)- Besairul Kuran 7.Cild 553. Sayfa

MAİL: [email protected]