İnegölspor, hayati önemi olan maçta Tokatspor'u 5-1 mağlup etmeyi başardı. Aylardır görmek istediğimiz oyun sahaya yansıyınca skor da kendiliğinden gelmiş oldu ve İnegölspor bu sezon ilk kez 5 gol attı ve 4 farklı galip geldi.
Hafta başından beri gerek taraftar grupları, gerek yönetim kanadından yapılan açıklamalarda maça davet edilmişti İnegöl halkı. Uzun zaman sonra ilk kez bu kadar kenetlenmişti şehir. Futbolcular da bu kenetlenmenin hakkını sonuna kadar verdi ve çok güzel bir oyun ve skor ortaya çıktı.
Diziliş olarak önceki maçlara benzer bir dizilişle sahadaydı İnegölspor. İkinci yarının başından beri forvet arkasında görev yapan ve etkili olamayan Raif Demir sol kanada çekilip yerine Hacı Mustafa yerleşti. Forvette ise Hüseyin Ali'nin yerine Emre Okur vardı. Maçın hemen başında Tokatspor'un birkaç atak girişimi savuşturulduktan sonra topun kontrolü tamamen İnegölspor'a geçti. Önce güzel bir organizasyonla Raif, sonra da orta sahada kapılan topta Emre skoru bulunca ilk yarıyı 2-0 önde kapattı İnegölspor.
İkinci yarıda daha önde basmaya çalışan Tokatspor'a karşı -penaltı harici- net pozisyon verilmeden skoru arttırdı Bordo-Beyazlı temsilcimiz. Oyunun her anında ne yapması gerektiğini çok iyi bilen, konsantre ve organize olan ekibimiz, 5-1'lik skorla taraftarına derin bir "Oh" çektirdi.
Puan durumuna bakmadan İnegölspor'u ilk kez Tokatspor karşısında izleyen biri muhtemelen bu takımın şampiyonluk veya en azından Play-Off mücadelesi verdiğini düşünür. İnegölspor, bu maçta daha önceki maçlarda yapamadığı birçok şeyi doğru yaptı. Defans hattı son derece konsantreydi. Ciddi bir pozisyon vermeyip topu hemen hemen hiç uzun oynamadılar. Topu yerden oynayıp ilk buluşturdukları orta saha ikilisi Emrah ve Oğuz hem müthiş mücadele etti hem de topu iyi kullandı. Onların önündeki Hacı Mustafa pas organizasyonlarında sezonun ikinci yarısında o bölgede görev yapan Raif'ten daha başarılı ve etkili olduğu için hücum anlamında daha kalabalık ve daha etkili bir İnegölspor ortaya çıktı.
Tokatspor ve Taşkın Güngör tarafında ise hiçbir şey planlanıldığı gibi gitmedi. İnegölspor, önce rakip hücum oyuncularının savunma arkasına sarkmasına izin vermedi. Önde baskı yaparak birçok top kazandı, birinde golü buldu. İlk yarı bitmeden yapılan oyuncu değişikliğiyle daha pivot özellikli forvet oyuna aldı Taşkın Güngör. Ancak İnegölspor savunma ve hücum atıyla arasında olan mesafeyi kısa tutmayı başardığı için oyunun kontrolünü maçın hiçbir anında Tokatspor'a vermedi.
Bu maç için kötü oynadığını söyleyebileceğimiz hiçbir futbolcu yok İnegölspor adına. Ancak benim Oğuz Kocabal için bir parantez açmam gerek. Sezon başında eleştirdiğimde tepki almıştım. Şimdi haklı olduğumu görüyorum. Çünkü Oğuz, özellikleri olan ve her zaman İnegölspor adına katkı verebilecek bir isim. Benim eleştirim Oğuz'un kapasitesi olup bunu çok zorlamaması yönündeydi. Ancak bu maçta Emrah Dağ ile birlikte oyunun hem savunma hem de hücum yönünü mükemmel oynadı. Bir parantez de taraftara açmamız gerek. 90 dakika boyunca hiç susmadan takımı motive etmeye çalıştılar. Bu galibiyeti hem takım hem de taraftar sonuna kadar hak etti.
İnegölspor'a kalan 5 maçında başarılar diliyorum. Umarım sezonun genelinde yüzümüz gülmeyip başarılı olamasak da toplayabileceğimiz kadar puan toplarız ve sezonu en iyi şekilde bitiririz.