Bir çoğumuz tanıklık etmişizdir yahut eşten dosttan duymuşuzdur bu; "ÖZEL HASTAHANE" soygununu. Hep başkalarına olur derler ya; Bu sefer benim başıma geldi. Neler mi? yaşadım. Anlatayım efenim.

Sağ dizimde uzun süredir geçmeyen ağrı şikayeti ile İnegöl Devlet Hastanemizin ortopedi polikliniğine müracat edip muayenemi oldum. Gerekli tetkikler ve çekilen MR neticesinde ağrılarımın sebebinin ortopedi bölümü ile ilgili olmadığı anlaşıldı. Pekü nedir, nasıl kurtuluruz bu ağrıdan diye sordurduğumda romatizma şüphesi ile "ROMOTOLOJİ" uzmanına görünmem gerektiği söylendi hekim tarafından.Lakin alan olarak kocaman ama içerik olarak minik olan İnegöl Devlet Hastanemizde o bölümün olmadığını öğrendim. Ayrıca uyku apnesi gibi hastalıkların tedavi edildiği "UYKU BÖLÜMÜMÜZ DE YOK!".

Pekü nereye gideceğiz tebükü Bursa'ya. Üniversite hastanelerinin gerçekten çok kaliteli hizmet verdiğini biliyoruz. Ancak maalesef oralardan randevu almak son derece güç. Ben mecburen Bursa'daki bir özel hastaneden randevu almak zorunda kaldım. Aracımla hastaneye girdiğimde henüz otoparkta "ELLER YUKARI, ŞİMDİ SAKİN OL VE USULCA 10 TL OTOPARK ÜCRETİ VE ARACIN ANAHTARINI VER!" denildi.

Besmele'yi otoparkta çektik anlayacağınız.Sizden uzman olmasın! uzman bir romotaloji doktoruna tedavimi oldum. Önce 200 TL muayene ücretini yatırdığımı söylememe gerek yok sanırım.

Uzman Hanım, gerekli tetkikleri yaptı ve "BAZI TAHLİLLER YAPTIRMANIZ VE RÖNTGEN ÇEKTİRMENİZ GEREK. BU TAHLİLLER ÇOK ÖZEL TAHLİLLER. BURSA'DA BU TAHLİLLERİ İSTANBUL'DA YAPTIRIYORUZ. BİR HAFTA ZAMAN ALACAK ÇIKMASI" dediler.

Röntgen içinde yanılmıyorsam 80 lira verdim.Öpözel tahliller için de 200 TL verdim. Aradan bir hafta geçti. Tekrar hastaneye gittim. Tahlillerim çıkmıştı ancak bazı öpözel tahliller daha yaptırmam gerekiyormuş. Onlar da İstanbul'da yapılıyormuş.

Tebükü de onlarında ödemesini yaptım yaklaşık 300 TL.Gel zaman git zaman harcadığım para bin lirayı aştı. Uzman hanım DNA moleküllerimin atom altı parçacıklarının vesikalık resmini çeken adam için de tahlil isteyince el frenini çektim. Aramızda şöyle bir diyalog yaşandı:

-Bakınız Hanımefendi yaklaşık bir aydır gidip geliyorum bu hastaneye ancak değil tedavi olmak henüz hastalığıma teşhis bile koyamadınız. Bu ne kadar sürecek? Hastalığım nedir?

-Yusuf Bey; romatizma olabilirsiniz de, olmayabilirsiniz de, dediğinde; Beynimin sol lobunda sürekli olarak monologlar yaşadığım sanal kişilik upuzman kadının içinden yüzüne karşı sinkaflı bir çok cümle kurdu. Lakin ben dış ses olarak seslendirmeyi etik bulmadım. Onun yerine: -Bu teşhisiniz için uzman olmak gerekmez!

-Nasıl yani??? Anlamadım.

-Diyorum ki; Siz de aynı ihtimalle kanser olabilirsiniz. Kırk tane tahlil yaptırdınız, epey para ödedim ve siz hala bir bu kadar da ücreTLi tahlil yaptırmak istiyorsunuz."ÖZEL HASTAHANENİN HAKKINI VERDİNİZ DOĞRUSU" deyip sinirli bir şekilde çıktım gittim oradan.

Sonrası biraz uğraştan kelli Yüksek İhtisas Hastanesi'nden, iyi bir doktordan randevu alabildim.Bir kaç tahlil istedi, gerekli soruları sordu ve "5 DAKİKADA SİZDE ROMATİZMA YOK. FİZİK TEDAVİ SİZİN İŞİNİZİ ÇÖZER DEDİ.

Tek bir delikli kuruş ödemeden. Üstelik tahlil dahil yaklaşık 1 saat içinde. İnegöl Devlet hastanesi fizik tedavi doktoruna göründüm. Ağrı sebebinin "MENİSKÜS YIRTIĞI" olduğunu ve dizlik takmam gerektiğini söyledi. Yaklaşık 15 dakikada ve ücretsiz olarak işim çözüldü.

ŞİMDİ SİZ YERİMDE OLSANIZ; O ÖZEL HASTANEYE VERDİĞİNİZ PARAYI HELAL EDER MİSİNİZ? TEDAVİ YALANI ADI ALTINDA O AĞRILAR SIZILAR İÇİNDE BURSA'LARA GİDİP GELMEMENİN, MORAL BOZUKLUKLARININ HESABINI KİM VERECEK?

Belki sağlık bakanlığı bu durumla ilgilenir. Müsait bir zamanımda o özel hastaneyi en özel şekilde şikayet edeceğim. Siz siz olun, mecburiyetiniz yoksa kesinlikle özel hastanelere gitmeyin!